Trädgård

5 växter som MÅSTE besprutas med senapslösning just nu

Om du tillsätter lite senapspulver till vatten har du ett supermedel för sommaren för att behandla dina trädgårdsplanteringar. Det kan användas för att skydda mot en mängd olika farliga insekter. Den resulterande lösningen kommer perfekt att klara bladlöss, långhorn, myror och mullvadar.

Vilka växter ska sprutas med senapslösning?

Den kommenterade produkten är idealisk för följande trädgårds- och grönsaksgrödor:

  • krusbär;
  • Gurkor;
  • paprika;
  • Svarta vinbär;
  • Tomater;

Vilka växter ska sprutas med senapslösning?

Ovanstående produkt är idealisk för följande trädgårds- och grönsaksgrödor:

krusbär;

Gurkor;

paprika;

Svarta vinbär;

Tomater.

Det räcker att spraya de utsatta växterna med droppar av den beredda vätskan. Men det finns några viktiga punkter. För det första måste ett visst förhållande mellan ingredienser observeras när lösningen bereds.

För det andra är senapsvatten inte lämpligt för alla trädgårdsgrödor.

Hur man korrekt förbereder senapslösning

Ta en vanlig hink och fyll den med vanligt vatten. Vätskan ska inte vara kall eller varm, utan måttligt varm. Häll 20 gram senapspulver i vattnet. Rör om innehållet i behållaren ordentligt och vänta 12 timmar. Häll sedan lite av den resulterande vätskan i en sprayflaska eller plastsprayflaska. Applicera droppar av denna produkt på de växter som är sårbara för skadedjur. Förfarandet kan upprepas efter några veckor.

Du kan använda en senapslösning för att behandla bladlöss.

Detta skadedjur finns på frukt- och bärbuskar och träd. Bladlöss försummar inte heller grönsaker inklusive kål, tomater etc. Som en förebyggande åtgärd bör växter besprutas med en lösning som ska beredas enligt följande recept.

Lös upp 100 g senapspulver i 10 liter vatten. Låt den resulterande lösningen stå i två dagar. Späd sedan ut den med vatten i samma proportion och tillsätt flytande eller riven tvål i en mängd av 40 g per hink med lösning.

Sprutning av växterna bör göras med en sprayflaska. Fruktträd, t.ex. körsbär, päron och äpplen, ska behandlas två veckor efter att trädet har blommat färdigt. Upprepa sedan behandlingen flera gånger var femtonde dag.

Du kan också behandla bärbuskar med denna lösning. Du kan börja behandla med den från och med den femtonde april. Detta gäller särskilt svarta vinbär.

Denna lösning skyddar inte bara mot bladlöss utan också mot ett antal andra skadedjur.

Leave a Response