Trädgård

Rosor blommar fram till hösten om du vattnar dem med detta i augusti

anses vara de mest populära blommorna, så trädgårdsmästare vill hålla dem blommande så länge som möjligt. Allt beror på vilken typ av blomma det är, men det finns några knep som hjälper rosen att blomma långt in på hösten.Traditionellt blommar rosor för sista gången i augusti, och i slutet av sommaren vissnar buskarna. För att förhindra detta, använd några tips.

Bästa tipsen för att förlänga rosens blomning

Det är mycket viktigt att omgående klippa bort vissna och sjuka blomställningar. På så sätt kommer blomman inte att förlora styrka på grund av tillväxten av ytterligare skott. Om du odlar en sort med enstaka stora blommor bör du ta bort hela den vissna stammen.

Med flerblommiga buskar är det värt att klippa av varje enskild blomma. Genom att ta bort de gamla skotten kan du göra plats för nya.

Rosenbuskar bör också vattnas aktivt och ges tillgång till solljus. Ju mer solljus som faller på blommorna och buskarna hålls fuktiga, desto längre kommer buskarna att blomma. Var noga med att kontrollera skadedjur. Alla tecken på sjukdom på stjälkarna eller bladverket bör behandlas med insektsmedel.

Hur man befruktar rosor för lång blomning?

Försök att mata rosor 2-3 gånger i augusti och de kommer att blomstra mycket längre. Under den sista sommarmånaden behöver blommor kalcium, zink och kväve. Mineralkomplex med flera komponenter för rosor är också lämpliga. Du kan också tillverka ditt eget gödningsmedel.

För att göra detta, ta 20 gram jäst, tillsätt 2 matskedar socker till 10 liter vatten. Ett annat recept består av 1 kopp träaska och 15 liter vatten. Under varje buske måste du hälla 1 liter lösning. I början av hösten bör området med rosor mulchas med sågspån eller halm.

Du kan använda dubbelt superfosfat och kaliumsulfat, en matsked av varje per 10 liter vatten. Det är bättre att lösa upp superfosfat i vatten i förväg, eftersom det inte löser upp sig så bra.

Du kan använda kaliummonofosfatgödselmedel, som är mycket lösligt i vatten – också 1 matsked per 10 liter. Om buskarna är stora, då behöver en växt upp till 10 liter gödselmedel, för mindre buskar – 5-6 liter. Kom ihåg att du inte ska vattna med gödselmedel på torr mark, du bör vattna rosenbuskarna först, det är bättre att göra det på kvällen och mata dem på morgonen eller vattna dem på morgonen och mata dem på kvällen.

Ska vi vattna rosor i augusti?

Det beror på vilken region du bor i och det aktuella vädret. Om det blir svalt och regnigt ska rosorna inte vattnas ofta, det räcker med en gång var 10-12:e dag. Om vädret är varmt och torrt ska du fortsätta att vattna rosorna ungefär en gång i veckan.

Leave a Response