Trädgård

Kemikaliefri: Med det här tricket skördar du massor av gurkor

är en mycket sårbar gröda, vilket är anledningen till att de är benägna att utveckla vissa sjukdomar och ofta blir mottagliga för skadedjur. Du kan ofta se inte bara pulveriserad mögel på växterna utan även bladlöss.

Vanligtvis i en sådan situation är det vanligt att ändra principen om vattning, ständigt använda olika kemikalier eller andra medel som skulle skydda gurkor från skadedjur och sjukdomar. Men erfarna trädgårdsmästare har länge använt en metod som kräver speciell mulching.

Det bästa tricket för en rik gurkskörd

Den stora fördelen med mulch är förmågan att undvika frekvent vattning av grödan, vilket vanligtvis leder till utveckling av sjukdomar och uppkomst av skadedjur. Det är vanligt att använda halm och sågspån som ett mulchlager, men i det här fallet kan ett enda ogräs användas.

Nässlor skulle vara ett utmärkt alternativ eftersom detta ogräs inte bara håller kvar fukt och ger näring åt jorden, utan också förhindrar skadedjur och sjukdomsutveckling. Om du vill förbättra den positiva effekten av mulchen kan du prova att lägga till en liten mängd maskrosor i det skyddande lagret. Denna växt kommer att vara till nytta för gurkor.

Tack vare nässeltäckningen kommer dina gurkor att glädja dig med en skörd till frosten och du kommer inte att se ett enda skadedjur eller tecken på sjukdom under resten av sommarsäsongen. Det är värt att notera att du inte behöver använda gödselmedel.

Skötsel av gurkor under andra halvan av sommaren

Under den heta andra halvan av sommaren vissnar gurkans blad och stjälkar som regel och frukten mognar förvrängd och deformerad. Dessa är alla indikatorer på otillräcklig vård. Hemligheterna till hälsosam frukt och en riklig skörd ligger i tre komponenter.

Vattning. Under denna period behöver gurkorna intensiv vattning: 8-10 liter per 1 m². Vanligtvis vattnas de på morgonen vid rötterna och på kvällen, när värmen sjunker, på bladen. Grundregel: Vattningsdjupet bör vara ca 20 cm och radien bör vara 15 cm för att undvika att påverka rotkragen.

Gödsling. Det varierar, men vid den här tiden behöver gurkor ofta kalium och fosfor. Gurkor behöver två eller tre matningar i månaden: 1 matsked nitrophos per 10-liters hink med vatten. Efter två veckor, späd ut 0,5 liter gödsel och 1 matsked kaliumsulfat i en 10-liters hink med vatten.

Förebyggande av mjöldagg. Folkmedicin fungerar bra: en blandning av vatten och mjölk i förhållandet 9:1 med tillsats av tre droppar jod per 1 liter av blandningen. Vattna en gång i veckan om det inte är för blött.

Leave a Response