Trädgård

Med detta gödselmedel kommer gurkor att bära frukt i oktober

I slutet av juli och början av augusti behöver de ytterligare gödning, vilket förlänger fruktsättningen och ökar produktiviteten.

I detta skede av växtsäsongen har gurkor bildat ett ganska kraftfullt rotsystem. Men det här räcker inte. När allt kommer omkring, ju kraftfullare rötterna är, desto mer näringsämnen kan de absorbera.

Gödsling av gurkor i augusti

Före varje befruktning är det nödvändigt att skörda grödan så att växten kan rikta sina krafter mot bildandet av nya skott. Och det är här organiskt material kommer till undsättning.

Ta en tunna och fyll den till en tredjedel med gödsel – färsk eller granulerad. Tillsätt 35 milliliter kaliumhumat per 10 liter vatten. Fyll sedan behållaren med vatten upp till kanten och låt stå i en vecka.

För att mata måste du späda ut en kvart ”potashgödselmedel” i en hink med vatten. Gurkor vattnas på redan fuktad jord med en liter per växt.

Denna befruktning säkerställer fullständig frånvaro av nitrater i frukten. Och gurkorna själva kommer att vara otroligt skarpa och saftiga.

Växande gurkor

Gurkajord ska vara måttligt lös, behålla fukten väl och vara mycket bördig. Odlingsområdet för gurka ska vara väl upplyst av solen (halvskugga är acceptabelt) och skyddat från vinden. I synnerhet när du gör åsar i öppen mark kan du använda majsen som en ”levande skärm” genom att så den i två rader på sidorna av gurkbäddarna och lämna södra sidan öppen.

Den optimala temperaturen för normal gurkutveckling (liksom för andra gurkväxter) varierar mellan 23-30 grader. Lufttemperaturer under 15 grader resulterar i hämning och hämmande av växttillväxt i alla utvecklingsstadier. Kalla temperaturer är destruktiva för gurkor (särskilt unga, omogna växter); temperaturförändringar hämmar tillväxten.

Luftfuktighet och bevattning är särskilt viktigt för gurkor under aktiv tillväxt (juni) och fruktbildning (juli, augusti). Även kortvarig torkning av jorden under fruktbildningen leder till bitterhet i gurkorna som inte kan tas bort genom vattning. Gurkorna ska vattnas med varmt vatten (kallt vatten leder till tillväxthämning och uppkomst av grå röta).

För att bibehålla markfuktigheten bör du täcka gurkplantorna med organiskt material (du kan även använda gräsklipp från trädgården). Mulken förhindrar att jorden torkar ut snabbt och hämmar ogrästillväxten, vilket innebär att du kan vattna gurkorna mindre ofta och inte behöver gräva och rensa sängar.

Leave a Response