Trädgård

Bara 5 droppar av detta och tomaterna kommer att växa som galna

Erfarna trädgårdsmästare vet hur man kan förebygga sjukdomar och öka produktiviteten med ett effektivt och prisvärt botemedel. Tack vare honom kommer de redan bildade frukterna inte att falla av och skörden blir ännu rikligare.

Det bästa gödselmedlet för tomater

Agronom Xenia Davidova säger att för att göra ett effektivt gödselmedel måste du hälla 1 liter vatten i en sprayflaska och tillsätt 5 droppar 2% salicylsyra ( i detta fall används en alkohollösning av salicylsyra, inte aspirin som alla känner, som innehåller acetylsalicylsyra). Den resulterande lösningen ska sprutas på tomaterna och på bladen. Behandlingar bör utföras i lugnt väder en gång var tredje vecka.

Experten betonar att salicylsyra stärker immuniteten hos trädgårdsgrödor, stöter bort skadedjur, ökar växternas motståndskraft mot negativa faktorer och hjälper till att öka avkastningen.

Agronomen konstaterar att salicylsyra-lösning är användbar för krukväxter såväl som trädgårdsrosor. Detta botemedel är en av de bästa stimulatorerna för blomning och tillväxt.

För att återuppliva vissnande krukväxter löser du helt enkelt upp 20 droppar av en 2% alkoholhaltig lösning av salicylsyra och 8 droppar ammoniak i 1 kopp vatten. Spraya växterna blad för blad med den resulterande blandningen, råder experten också.

Folkrecept för befruktning av tomater

Hemlagade recept för gödning av tomater är inte mindre effektiva än preparat.

Jäst är en källa till tillgängligt kväve, fosfor, kalium och kolhydrater. Lös upp 1 g torr eller 50 g färsk jäst i 1 liter varmt vatten och tillsätt 1-2 tsk socker. För bevattning, späd den resulterande lösningen i 5 liter vatten.

Jod stärker växterna och minskar risken för röta och svamp. Plantor matas en gång med jodlösning innan de planteras på en permanent plats. En droppe jod späds ut i 3 liter vatten.

Träaska är rik på kalium och fosfor och innehåller även kalcium och magnesium. Askan läggs i hålen vid planteringen eller vattnas med en lösning som består av 2-3 matskedar träaska och 5 liter vatten.

Vermikompost är en organisk produkt som baseras på daggmaskars vitala aktivitet och som innehåller viktiga makro- och spårämnen, fytohormoner och humusföreningar. Använd en flytande form av vermikompost för att vattna tomatodlingar. För att göra en näringslösning, späd ut 1 matsked vermikompost i 10 liter vatten.

Väteperoxid innehåller inte bakterier. Men denna farmaceutiska produkt hjälper till att bekämpa patogena mikroorganismer, inklusive senblod. För att förbereda en bevattningslösning, späd 2 matskedar peroxid i 1 liter vatten.

Äggskal innehåller kalcium, fosfor, kalium och kisel. Använd endast råa äggskal. Knäck skalen på 10 ägg och häll 3 liter kokande vatten över dem. Insistera på dem i 5 dagar. Infusionen filtreras sedan och används för vattning en gång varannan vecka.

Bananskal innehåller mycket kalium, vilket är nödvändigt för en framgångsrik tillväxt av tomatplantor. Om för att förbereda infusionen, tillsätt 3 liter vatten till skalen av 2-3 bananer. Låt stå i 3 dagar. Späd med vatten i förhållandet 1:1 före användning. Vattna tomaterna en gång i månaden med denna lösning.

Leave a Response