Tips för hemmet

Är det fåglar som attackerar dina blåbär? Den här saken kommer garanterat att rädda dem

Blåbärssäsongen i Slovakien börjar i början av juli och slutar vanligtvis i september/oktober. Omsorgsfullt skötta blåbärsris belönas med vackra och välsmakande frukter som till och med fåglarna är sugna på. Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att skydda våra grödor från dessa ovälkomna gäster i trädgården.

Varför odla blåbär i trädgården?

Blåbär är en av de mest odlade buskarna i Slovakien och dess frukter innehåller många vitaminer. De är en utmärkt källa till B-vitaminer, folsyra, vitamin A, E och K, vitamin C samt mineralerna kalcium, järn, magnesium, fosfor och zink.

Om du väljer rätt plats att plantera en blåbärsbuske kommer den att bära mycket frukt, så du måste förse den med solig a skyddad plats i trädgården.

Vid odling av blåbär är det särskilt viktigt att Surhetsgrad i jorden, eftersom detta kommer att säkerställa att växten kommer att trivas. Om pH-värdet i jorden är för högt tar blåbärsplantan inte upp tillräckligt med fosfor från jorden, vilket leder till sämre blomning och ökad sjukdomsrisk.

Det idealiska pH-värdet i jorden för blåbär bör ligga mellan 3,5 och 4,5. Det är också viktigt att jorden håller kvar fukten något och har en hög humushalt.

Hur skyddar man blåbär från fåglar?

Alla som har blåbärsplantor i trädgården buskar, vet mycket väl att fåglarna älskar att plocka dessa frukter. Bland annat tycker de särskilt mycket om smaken av blåbär koltrastar, starar, nötskrikor och trastar.

Och även om det finns många sätt att skydda blåbärsbuskar från fåglar, är det värt att prova en enkel, snabb och särskilt effektiv metod.

En bra idé för att skydda blåbär från Fåglar är användningen av organza påsar. Fickor Försiktighet placera på kvistarna med frukterna och dra sedan åt snöret längst ner.

På detta sätt är blåbären perfekt skyddade från fåglar. Användningen av en sådan påse påverkar inte negativt växtens blomning, eftersom blåbärsplantan fortfarande har tillgång till ljus och luft.

Leave a Response