De är pyttesmå, de biter inte, de surrar inte ens. De bara kryper över vår mat och de gillar särskilt frukt. Även om de är mindre besvärliga än vanliga flugor och inte väcker lika mycket avsky som malar, bör vi inte låta dem bosätta sig i våra kök.

Hur blir man av med fruktflugor i ditt hem? Denna metod fungerar alltid

Många människor inser inte att obetydliga fruktflugor kan bära sjukdomar som är farliga för människor och sprida bakterier. Vi borde inte låta dem slarvigt flänga runt i huset och sitta på vår mat. Lätt att säga, men svårare att göra. Att bli av med bananflugor kan verka som ett halsbrytande uppdrag, men det finns flera effektiva sätt att bli av med dem en gång för alla.

Det viktigaste är att upprätthålla ordningen. Fruktflugor flyger på matrester, särskilt färska söta produkter. Försök därför att inte locka till dig dem och städa upp dem direkt. Utspridda smulor eller skal från fruktplattor ser frestande ut för dem. Och låt oss inte glömma att kasta ut soporna regelbundet.

Naturligtvis är det svårt att flyga till soptunnan varje gång du äter något. Skaffa i stället en återförslutningsbar hink för organiskt och blandat avfall. En annan idé är att förvara ditt bioavfall i kylskåpet.

Det låter löjligt i början, men det är verkligen vettigt. Du behöver bara göra plats för en medelstor soptunna eller behållare för att samla ditt avfall i. Genom att förvara det i kylskåpet kommer resterna inte att förstöras lika snabbt som i värmen i en soptunna, så du undviker obehagliga lukter. Disken ska tömmas direkt i en hink, så att du slipper extra påsar. Enkelt, smart och miljövänligt.

Förutom att städa bort avfall lönar det sig att hålla ordning och välja minimalism i köket. Ju färre föremål, desto lättare är det att hålla rent. Det finns heller inga skrymslen och vrår där matrester kan samlas och där flugor och andra skadedjur kan äta. Helst ska maten inte förvaras oförpackad överhuvudtaget. Förvara frukt i kylskåpet och kex eller flingor i tättslutande behållare. På så sätt håller de sig färska längre och lockar inte till sig bananflugor.

Vi måste komma ihåg att bananflugor inte vill oss något ont alls. De flyger helt enkelt dit där de trivs och där de kan hitta mat. Låt oss försöka se till att vårt kök inte är en sådan plats.

Huskurer för att avskräcka fruktflugor

Vi vet väl att det inte alltid är möjligt att upprätthålla steril renlighet och dölja allt. Det är då det lönar sig att vända sig till hemmapatenter för att befria oss från oönskade hyresgäster. Ett av dessa är doftljus. De som doftar mynta eller lavendel avskräcker effektivt fruktflugor. Du kan också helt enkelt fylla på med sådana växter. Basilika eller vinäger, som bör användas för att torka av bänkskivor.

Häll vaniljextrakt – ca 4 matskedar – i en behållare, lägg bomullsull i den (det ska finnas tillräckligt med extrakt för att hålla bomullsullen halvtorr), lägg färska salvia- och myntablad ovanpå bomullsullen. Täck burken med en kökshandduk – skruva på locket för att få det att fastna bättre (du kan också använda ett vanligt gummiband, även om det första sättet är mer estetiskt tilltalande). Flugmedlet är klart! Placera den nära soptunnan, bioavfallskärlet eller fruktskålen och byt ut den var 5-7:e dag.