Trädgård

Om gurkans blad blir gula, gör så här för att återuppliva dem

Även erfarna trädgårdsmästare stöter ofta på detta problem – gulnande löv på . Detta betyder dock inte att växten inte kan räddas på något sätt. Det finns 3 enkla sätt att återställa frukten och återigen njuta av en skörd av krispig frukt.

Hur sparar man gulnande gurkor?

Om du märker att växterna blir gula och att deras frukt försämras, bör du tillämpa följande knep.

Leta först efter vinrankor som fortfarande är gröna och starka. Alla gulnande och slappa blad ska tas bort. Efter detta förfarande ska vinstockarnas mustascher försiktigt placeras på marken och växterna vattnas noggrant med sedimenterat vatten och efter 2 dagar tillsätts kompost eller annan organisk gödning.

Nästa steg som ska tas efter att nya knoppar och blad har kommit upp är övergången till konstant vattning och utfodring av gurkorna.

Det viktigaste att komma ihåg är att för att uppnå framgång bör du bara vattna växterna med sedimenterat vatten. Det är tillrådligt att mata dem med en infusion som bereds av 500 gram kycklinggödsel, tillsatt till 10 liter vatten och insisterade i en vecka. Var noga med att sila och späda ut med vatten i förhållandet 1:5.

Det sista steget är att skydda växterna från nedkylning på natten. För att göra detta, täck gurkorna med plastfolie i augusti och september.

Vissa trädgårdsmästare tror att gurkor inte kräver någon särskild vård och att det räcker med att vattna dem ordentligt och ta bort ogräs för att få en bra skörd. I det här fallet kommer dock växten att bära frukt på bara tre veckor. För att skörda före slutet av sommaren eller till och med före den första frosten måste du applicera flera gödningsmedel.

För att gurkorna ska bära frukt under lång tid behöver plantorna fosfor, kalium och andra mikronäringsämnen. Du kan hjälpa till genom att vattna dem med en lättgjord lösning: ta 1 matsked nitrofoska och späd ut den i 10 liter vatten. Använd ca 500 g av den lösning du får fram för att vattna varje buske.

I augusti, när bladen börjar bli gula (gula blad bör tas bort med jämna mellanrum), bör du mata växterna med en enkel lösning av superfosfat och kalciumsulfat (1 matsked per hink vatten).

Leave a Response