Trädgård

Hur förlänger man fruktningen av gurkor med vinäger?

Många trädgårdsmästare vet att de kan bära frukt under en ovanligt lång tid. Vissa trädgårdsmästare lyckas upprätthålla aktiv fruktsättning fram till augusti, andra till sen höst. Men utan särskild vård är detta omöjligt. Endast erfarna trädgårdsmästare vet att vanlig vinäger kommer att bidra till att uppnå en betydande effekt.

Hur man använder vinäger för att förlänga frukten av gurkor?

Kom ihåg att vinäger bör berikas med väteperoxid. Kombinationen av dessa två produkter ger ett extremt bra resultat.

Fyll en hink med vatten och låt den värmas i solen. Mät sedan upp en halv kopp väteperoxid och sex matskedar vinäger, häll i vattnet och rör om.

Du bör sedan omedelbart börja behandla planteringarna. Det är bäst att behandla inte bara växterna själva utan också jorden. Faktum är att detta botemedel är det bästa förebyggandet av svampsjukdomar. Om gurkorna inte blir sjuka kommer frukten att säkerställas fram till frost.

Behandling av gurkor i augusti

Att behandla gurkor med lämpliga lösningar kommer att påskynda växternas överlevnadsgrad, hjälpa plantor att bli starkare och anpassa sig till väder- och klimatförändringar. En av dessa lösningar för sprutning på blad framställs av följande ingredienser:

  • 100 ml salicylsyra (2 %);
  • 50 ml ammoniak;
  • 2 matskedar flytande tvål;
  • 0,5 tsk. järnsulfat;
  • 0,5 tsk citronsyra;

Lös upp ingredienserna väl i 1 liter varmt vatten; tillsätt 8-9 liter rent vatten, rör om. I augusti i tempererade områden sjunker lufttemperaturen på natten. Växter börjar dö, utfodringen stannar helt vid en temperatur på 10 grader Celsius och rotsystemet lider.

Mulching och en grön fermenterbaserad jordvärmningslösning hjälper till att rädda gurkor från nattfrost och förlänga fruktperioden . För vattning är en stark lösning av grön gödsel (utspädd 1:2) eller en blandning av flytande konsistens (1:5-förhållande) lämplig.

Om du inte har färdig örtinfusion kan du förbereda en blandning – en alternativ version av växtbaserad jäsning: 250 g socker löst i varmt vatten (10 l). Behandlingsregimen med denna lösning är en gång var 3-4: e dag. Denna lösning är lämplig för små områden i trädgården där gurkor odlas.

Leave a Response