Men det är varmt! Letar du efter ett sätt att kyla ner dig? Ta mynta och det handlar inte alls om att lägga till det i kalla drycker. Det här tricket är genialt, det är som en isbit som håller länge. Du behöver bara två ingredienser för att kyla den effektivt!

När det är varmt och fuktigt utanför fönstret är det bättre att inte lämna huset. Men vad ska man göra när det inte längre hjälper att dricka vatten, bära enkla kläder eller använda en fläkt? Ett enkelt trick från gamla hustrur hjälper dig mycket. Förbered en kylande spray eller gel. Du har förmodligen redan alla ingredienser i ditt kök eller så kan du köpa dem för småpengar i vilken butik som helst.

Hemlagad kylspray för varmt väder

Allt du behöver är färsk mynta, vatten och en sprayflaska. Hacka några handfullar myntablad och lägg dem i flaskan. Täck med rikligt med vatten och ställ in i kylskåpet. Ju längre denna vätska kyls, desto bättre blir effekten. Minst en timme för att myntan ska hinna släppa sin saft i vattnet och frigöra den svalkande mentolen. När du blir för varm, spraya denna blandning på din hud! Det är allt, är det inte enkelt?

Du kan köpa mynta i nästan alla livsmedelsbutiker, marknader eller grönsakshandlare, och det är trivialt att odla. Allt du behöver göra är att vattna plantan då och då. Det finns en anledning till att de salvor med mynta som finns på apotek och i drugstores har en kylande effekt. Det enda du måste se upp för är dina ögon. Spraya det inte i ögonen eftersom det kan sticka dig. Detta är den enklaste hemlagade kosmetika med kylande effekt som du kan förbereda uttryckligen och lättnaden kommer att vara fantastisk. För att få effekten att vara ännu längre kan du förbereda en hemlagad kylgel med mynta.

Hemlagad kylande gel

Hemmagjord kylgel bygger på samma princip som vattensprayen, men den håller längre och mentolen läcker inte ut ur huden lika lätt. Du kan göra en kylande gel genom att använda färdig aloe vera-gel som bas. Precis som med vätskan är det bara att blanda gelen med hackad mynta. Alternativt kan du göra gelen från A till Ö enligt linfröreceptet och frigöra ännu mer mentol från bladen.

Blanda en stor handfull hackad mynta och 1 tesked linfrö. Tillsätt sedan ungefär en halv kopp kokosmjölk till 50 g kokosnötsolja. Låt blandningen koka upp och låt den stå på värmen, täckt, i cirka 10 minuter. Om blandningen är för tjock, tillsätt lite vatten och rör om. Efter denna tid, ställ åt sidan för att svalna och sila genom en sil. Fröna kommer att bilda en naturlig gel och fettet hjälper till att fånga upp de eteriska oljorna. När blandningen har svalnat, rör om och blanda den ordentligt, en liten äggvisp eller mjölkskummare fungerar bra i denna roll. Förvara gelen i kylen eftersom den inte innehåller några konserveringsmedel. När den är kall blir dessutom den upplevda effekten efter applicering på huden ännu bättre.

Kylning garanteras, plus att det är en fantastisk hudvårdsprodukt tack vare egenskaperna hos linfrö och kokosnötolja. En sådan gel har en återfuktande och lugnande effekt på huden. Kom alltid ihåg att utföra ett sensibiliseringstest på en liten del av huden.

Gelén har en behaglig och uppfriskande mintdoft. Vad mer kan man begära? Det är ett lysande kvällstips också, som du kan använda efter badet istället för bodylotion.