Du dricker kaffe på uteplatsen, tittar upp mot fönstret och fryser till is. Ett antal brandkvalster springer runt på fönsterbrädan och letar efter ett sätt att ta sig in i ditt hem utan att upptäckas. Det är det röda kvalstret, även känt som sammetskvalster. Hur blir du av med röda spinnkvalster från din balkong? Det finns ett botemedel som gör det enklare.

Det röda spindelkvalstret liknar ett spindeldjur, men tillhör familjen kvalster. De är pyttesmå, lever i stora grupper och kan vanligtvis ses på balkonger, fönsterkarmar eller fönsterbrädor när de solar. När de kommer in i ditt hem kan de överväldiga det på nolltid. Ta reda på vad du kan göra för att förhindra detta.

Vad livnär sig det röda kvalstret på? Det är en nyttoinsekt

Sammetskvalster biter inte människor eller djur, men deras sällskap i köket eller vardagsrummet är verkligen inte önskvärt. De är nyttiga varelser eftersom de livnär sig på skadedjur som finns i växter, till exempel bladlöss och kalkbladlöss. Det är krukorna som lockar till sig dem runt huset, på balkonger och terrasser.

De tycker inte om kyla, så när den första frosten kommer kommer de att hitta en varm plats att bo på. Ditt hem blir då det naturliga valet. Innan det händer måste du göra dig av med kvalstren runt ditt hus. Om du gör det i tid kommer du att undvika besväret och den kostsamma professionella utrotningen.

TIP! Om du ser dem nära fönsterkarmar är det en bra idé att sätta upp ett nät. Du måste dock komma ihåg att sammetsmaskrosor är pyttesmå, så nätet måste vara mycket fint.

Hur blir man av med röda kvalster från balkongen? Det miljövänliga sättet att bli av med inkräktarna

Bekämpning av kvalster kan vara tidskrävande och kräver mycket tålamod, men med hjälp av hemmetoder kan du hantera dem effektivt. Om du inte är intresserad av att använda kemiska preparat som finns i butikerna kan du göra din egen effektiva spray. För att göra det behöver du:

  • 150 ml spritvinäger,
  • 250 ml vatten,
  • 6 droppar diskmedel.

Blanda alla ingredienser i en sprayflaska och spraya de områden där dessa spindeldjur har bosatt sig. På balkonger och terrasser det är bäst att göra det varje dagså att väderförhållandena inte stör deras avstötning. Gör detta regelbundet och det kommer inte att finnas några spår av röda maskar.