Damm på möbler är ett problem som många av oss stöter på. Efter att ha torkat bort det dyker det snabbt upp igen, vilket kan vara irriterande. Lyckligtvis finns det ett sätt att komma runt det. Gör en hemmagjord antistatisk vätska så behöver du aldrig mer ta fram trasan.

Alla hemmafruar känner till den besvärliga situationen med damm som lägger sig på möbler. Regelbunden torkning gör inte mycket, för efter bara några timmar dyker ett nytt lager upp. Hur kan detta förhindras? Det visar sig att med detta hemmedel kommer du att rengöra dina möbler mycket mindre ofta. Hur gör du det?

Hur man gör en antistatisk dammborttagare? Glöm vinäger. Blanda denna produkt med vatten

Antistatiska vätskor avlägsnar inte bara damm, utan förhindrar också att det lägger sig. Innan du använder dem måste du dock komma ihåg rengöringsordningen. Dammsug och moppa golven först innan du går vidare till möblerna och torkar av dem. Om du gör tvärtom kommer dammet från golvet att lägga sig på de byråer och skåp som du redan har torkat av, så att du måste göra det igen.

Gör ett hemmagjort antistatiskt rengöringsmedel med hjälp av en produkt som du garanterat har hemma. Denna produkt är ett sköljmedel som har antistatiska egenskaper. Allt du behöver göra är att fylla en sprayflaska 3/4 full med vatten och sedan tillsätta sköljmedlet. Blanda ingredienserna, spraya möbelns yta och torka av den med en trasa. Den hemlagade vätskan kommer att fungera som en sköld och skapa ett lager där du inte ser dammpartiklar på minst två veckor.

TIPS! Om du inte har en sprayflaska behöver du inte köpa en. Du kan använda en flaska med glasrengöring.

Vad kan du göra för att förhindra att damm lägger sig så snabbt?

Om du inte har sköljmedel till hands kan du använda andra hemmetoder. De fungerar definitivt billigare än butiksköpta produkter och fungerar lika effektivt.

  • Hårspray – skyddar mot ett lager damm och förhindrar att det sätter sig på möblerna. Efter att ha torkat av ytan sprayar du den helt enkelt med lack och låter den torka. Använd detta trick varannan vecka på mörka möbler och var tredje vecka på ljusa möbler.
  • Glycerin Tillsätt en tesked av denna produkt till 300 ml vatten, rör om och spraya på möbler.
  • Citron hjälper inte bara till att bekämpa damm utan fungerar också som en luftfräschare. Blanda saften av en frukt med vatten, spraya och torka av möblerna.