Myror kan vara en riktig plåga för alla trädgårdsmästare. De dyker plötsligt upp i stora mängder och tar över rabatterna. De biter växterna och suger ut deras livgivande juice, vilket får dem att dö. Hur man kan bli av med myror i trädgården? Denna naturliga metod kommer inte att ha en negativ inverkan på miljön.

I litet antal kan myror vara användbara i trädgården eftersom de äter fästingar och vissa skadedjur som attackerar växter. Dessutom lossar de jorden och tar bort organiskt skräp. Men en stor koloni kommer definitivt att göra mer skada än nytta. Därför, om du märker ökad myraktivitet på dina grödor, se till att använda ett huskur.

Hur blir man av med myror i trädgården? Det naturliga sättet fungerar bäst

Det finns ett antal produkter tillgängliga i trädgårdsbutiker för att hjälpa dig att bekämpa myrangrepp. Tyvärr innehåller de flesta av dem starka kemikalier som har en skadlig effekt på växter som växer i bäddarna. För att åtgärda detta, spring till köket för en påse pepparspray. De små inkräktarna kommer att lämna där pepparn växer, och dina grödor kommer att vara säkra.

Myror hatar lukten av kanel. Den starka lukten gör dem desorienterade, så de undviker den som eld. Strö peppar runt rabatter och på insektsstigar som leder in i trädgården. Detta gör att deras aptit på besök försvinner och du blir av med de små skadedjuren på några timmar.

TIPS! Om du strör kanel på dina grönsaker skyddar du dem inte bara mot myror, utan också mot vissa sjukdomar, inklusive mögel.

Vad gillar inte myror i trädgården? Växter fungerar som ett naturligt avstötningsmedel

Vissa örter och blommor är irriterande för myror. De intensiva dofterna de avger kan skydda dina grödor från katastrofer. Plantera dem bara i din trädgård så kommer du att påverka myrpopulationen kraftigt.

  • Pepparmynta. Dess starka doft stöter bort insekter, så det är värt att plantera några sticklingar i trädgården. Du kan sprida dess blad på platser där myror håller till, och de kommer snabbt att byta plats.
  • Vitlök. Denna växt är känd för sina avstötande egenskaper, så om du vill bli av med skadedjur, se till att plantera den i din blomsterrabatt.
  • Eurasisk vattenmilfoil. Det anses vara ett ogräs, men klarar sig bra med insekter. Om du hittar den i trädgården ska du inte dra upp den, utan bara låta den växa.
  • Lavendel. Fungerar som ett avstötningsmedel inte bara för myggor och flugor. Myror är inte heller några fans av dess doft. Plantera den i hörnen av trädgården och nära uteplatsen så kommer små insekter inte att invadera huset.