Rengöring av fönster, även om det inte är en alltför komplicerad uppgift, kan ge många människor huvudvärk. Det största problemet som uppstår när man utför denna uppgift är fläckar, som förstör den slutliga effekten av arbetet. Se hur du undviker oönskade fläckar och gör glasytor ljusare.

Glänsande och rena fönster är ett av kännetecknen för ett hus. Graden av nedsmutsning på glasytor beror oftast på bostadens läge och väderförhållandena. Nationell fönsterputsning sker vanligtvis på våren. Det är då de flesta människor börjar ta bort vinterskräp för att släppa in vårsolen i rummet.

Ändå bör du hålla dina fönster rena med regelbunden tvätt, som bör ske varannan vecka. högst tre månader. Se vilka metoder du kan använda för att få dina fönster perfekta snabbt och effektivt.

Hur tvättar man fönster utan ränder? Effektiv rengöring beror på många faktorer

Den största mardrömmen när du tvättar fönster är fläckar, som frustrerar många människor med sin närvaro. Synliga ränder orsakas oftast av att man använder olämpliga rengöringsförhållanden, rengöringsmedel av dålig kvalitet eller att man påbörjar arbetet vid fel tidpunkt på dagen.. En del människor tror att den bästa dagen att putsa fönster är en solig dag – inget kan vara längre från sanningen.

Med för mycket solljus avdunstar vatten snabbt och det är denna process som leder till bildandet av fula ränder. För att undvika frustration är det en bra idé att komma till jobbet tidigt, en sval sommarmorgon eller sent på eftermiddagen när solen redan är på väg ner. Undvik att tvätta glasytor under varma dagar.

En annan viktig aspekt är rengöringsmedel. Du kan hitta ett brett utbud av tvättmedel i butikerna, men varför använda dem när det finns huskurer som fungerar lika bra, om inte bättre? Här är de.

Vad är det bästa sättet att rengöra fönster? En pålitlig hemmametod som inte lämnar några ränder

Säkert vet många av er redan att bakpulver är en pålitlig rengöringshjälp, oavsett ytor, vi har att göra med. Denna produkt, som de flesta har i sitt kök, är också utmärkt för rengöring av fönster.

Lös helt enkelt upp 6 matskedar av pulvret i 0,5 liter vatten och rör om ordentligt tills det bildas en pasta. Lösning applicera på en fuktad svamp och torka av fönstret med den. Sedan rengör hela saken igen med en fuktig trasa – en mikrofiberduk fungerar bäst. För att få önskad effekt, torka glaset med en pappershandduk. Personer som föredrar lättanvända sprayer behöver inte oroa sig för att få händerna smutsiga, vi har en annan hemlösning som håller dina fönster glittrande rena.

Hur tvättar man mycket smutsiga fönster? Rör om, spraya och torka – så enkelt är det

Inte alla är övertygade om effektiviteten av bakpulver för att tvätta fönster. För dessa människor har vi en lösning i form av en vinägerbaserad blandning. Dessutom kan du fylla på med din eteriska favoritolja, som inte bara ger mer solljus in i ditt hem tack vare rena och blanka fönster, utan också ger en trevlig aromatisk upplevelse för invånarna.

Blanda vinäger med vatten i förhållandet 1:1, häll i en sprayflaska – Rör om produkten ordentligt och tillsätt sedan några droppar eterisk olja. När fönstren är rena från smuts kan blandningen sprutas på fönstren och tas bort med en trasa. Torka slutligen av allt med en pappershandduk. Vinägern kommer att avfetta och ta bort smuts på glaset perfekt.