Trädgård

I augusti gödslar du tomater och gurkor endast med detta gödselmedel – skörden blir 2 gånger rikare

Opt-trädgårdsmästare vet hur man får gurkor att ge frukt långt in på senhösten med hjälp av ett prisvärt och lätttillverkat gödningsmedel. I augusti förlitar de sig på att gödsla med jäst.

Det bästa gödselmedlet för tomater och gurkor i augusti

Detta naturliga gödningsmedel är inte bara en tillväxtstimulator utan ökar också trädgårdsgrödornas motståndskraft mot sjukdomar och skadedjur. Till skillnad från kemikalier som köps i butik garanterar detta gödselmedel en rik, miljövänlig och hälsosam skörd av saftig och utsökt frukt.

För att förbereda gödselmedlet behöver du följande ingredienser:

  • jäst – 200 g;
  • vatten – 1 liter;

Häll varmt vatten över jästen. Täck behållaren med lösningen med ett lock och låt stå på en varm plats i 3 timmar. När ett stort antal bubblor dyker upp, vilket är en indikator på jäsningsaktivitet, häll den resulterande kompositionen i en 10-liters hink. Späd ut arbetslösningen med 9 liter varmt vatten. Häll 1 liter jästgödselmedel under varje buske. Upprepa denna gödsling högst en gång i månaden.

Gödsling med levande jäst ökar skörden av gurkor och tomater och gör dessutom frukten saftigare, sötare och mer smakrik.

Fördelar med jästgödsling

Gödsling med jäst är ett utmärkt sätt att gödsla både grönsaker i trädgården och trädgården och krukväxter. Gödselmedel är gjorda av denna ingrediens som alla trädgårdsmästare kan använda och se fördelarna. Kemiska preparat dödar inte bara parasiter eller svampsjukdomar, utan också växtens mikroflora har en kumulativ funktion, dvs. de ackumuleras i frukten eller i jorden. När man gödslar med jäst försvinner denna negativa effekt.

Jästsvamparna i jäst tillhör en speciell grupp svampar – Saccharomycetes – som innehåller ett stort antal effektiva mikroorganismer. Dessa påverkar i sin tur den snabba nedbrytningen av organiska komponenter i jorden, hjälper till att mätta rotsystemet hos den växt som gödslas och skyddar den också mot jordburna parasiter och sjukdomar.

Du kan till och med vattna växterna med vanlig jäst som hemmafruar använder vid bakning. Denna ingrediens har inte bara en skyddande funktion utan stimulerar också växtens tillväxt. Dessutom främjar jästgödselmedel god rotning av växterna och återhämtning av rotsystemet om det har skadats.

Jäst är rik på proteiner, spårämnen, vitaminer (främst grupp B), kolhydrater och mineraler som är fördelaktiga för växter. Det är värt att notera att jäst, nämligen de svampar som är dess huvudingrediens, är mycket resistenta, så de bör inte blandas eller tillsättas jorden med andra gödningsmedel, till exempel gödsel eller nyklippt gräs, fågelspillning. Dessa gödselmedel neutraliserar varandras effekter, stör växternas normala utveckling eller ger helt enkelt inte det förväntade resultatet.

Leave a Response