Trädgård

Två koppar av detta och du kommer att plocka gurkor på senhösten

En prisvärd produkt kan förlänga fruktsättningen med några veckor eller till och med en månad.

Det är ingen hemlighet att en riklig skörd kräver omsorg direkt efter plantering. Det räcker inte att bara plantera gurkor och vänta. Vattning, gödning, ogräsrensning, skadedjursbekämpning vid behov – det är de obligatoriska agronomiska procedurerna som utförs vid odling av gurkor.

Gurkor förtjänar särskild uppmärksamhet, eftersom deras frukter är en källa till näringsämnen och grunden för stora sommarrätter. Erfarna trädgårdsmästare skördar till hösten tack vare ett billigt och lätt att förbereda hemlagat gödselmedel.

Förlänga frukten av gurkor – vilket är det bästa gödselmedlet

För att förlänga gurkornas fruktning bör de befruktas med ett näringsgödselmedel. Du behöver några ingredienser för att förbereda det.

För 10 liter vatten, ta 2 koppar aska. Rör om produkten och låt den stå i 3-4 timmar. Tillsätt sedan 2 matskedar vermikompost. Späd ut varje liter av det färdiga gödselmedlet med 10 liter vatten och applicera på roten för vattning. Vattna gurkorna med lösningen var 7-10 dagar.

Erfarna trädgårdsmästare bekämpar för tidig gulning av gurkablad med vanlig läsk. Späd ut 1 matsked av produkten i 10 liter vatten och vattna grödan med den.

För att öka antalet frukter på vinstocken kan du använda en lösning med bakpulver. För att förbereda produkten behöver du: bakpulver – 2 matskedar; en två-liters burk med rent vatten. Häll pulvret i vattnet och rör om tills det är helt upplöst. Detta är mängden för en buske.

Pulveriserad mögelangrepp av gurkor är ofta orsaken till minskad fruktvaraktighet. Under påverkan av den patogena svampen blir bladen först täckta med vitaktiga fläckar och blir sedan gula. På grund av gulningen av bladen kan busken inte helt få näring genom fotosyntesen. Som ett resultat lider grödan först och ser deprimerad ut och dör sedan helt. Det bästa sättet att övervinna sjukdomen är att förhindra den.

För detta ändamål behöver du en lösning gjord av följande ingredienser – 10 liter vatten; 60 gram bikarbonat (3 matskedar); en handfull riven tvål eller grön tvål. De aktiva ingredienserna ska lösas upp i vatten under kontinuerlig omrörning. Tvålen tillåter inte att lösningen helt enkelt dräneras från arket. Applicera den färdiga kompositionen på bladen på båda sidor med hjälp av en sprayflaska. Ansökningsfrekvens – en gång varannan vecka.

Leave a Response