Tips för hemmet

Människor är nästan helt omedvetna om den dolda funktionen hos grönsaksskalaren

Att skrapa potatis och grönsaker i allmänhet är inte ett särskilt intressant jobb. Speciellt om du måste skrapa mycket potatis. Till exempel för potatispannkakor eller om din familj älskar potatismos.

Jag tror inte att det är många som använder kniv till detta längre eftersom det blir så onödigt mycket avfall.
Men om du har rätt skrapa kan du påskynda processen avsevärt. Och det är värt att tänka på. Det viktiga är att din skrapa är bredare och har blad på båda sidor av bladet. På så sätt behöver du inte skrapa potatisen från topp till botten, som du kanske är van vid.

Skalaren kan också vara vändbar

Det omvända bladet gör att du också kan skrapa nerifrån och upp. På så sätt försvinner den tid det tar att backa skrapan tillbaka till startpunkten. Du arbetar utan stilleståndstid eftersom du tar bort ett skal i ett drag uppifrån och ner, men ett annat direkt i returdraget nerifrån och upp.

Du kan också bearbeta rotfrukter, gurkor eller zucchini på samma sätt. Om du har en smal skalare med en spetsig ände och bara ett blad kan du tyvärr inte använda det här tricket. Men även i detta fall kommer det att hjälpa dig när du trimmar groddar eller andra skador på knölar.

Skrapa choklad också

Men båda typerna hjälper dig också när du ska skrapa fast smör på en rulle eller brödskivor. De små spånen släpper fettet snabbare och du kan lätt breda ut det. Du kan också skrapa hårdost på pasta eller choklad på en glass.

Och om skrapan blir slö? Inga problem, du kan helt enkelt vässa den igen. Kör bara skrapan över bladet några gånger. På ett ögonblick kommer det att fungera som nytt igen.

Leave a Response