Det är bra för både spade och orkidéer. Detta hemmagjorda ”gödningsmedel” får blommor att växa friskt och vackert och kostar mindre än 15 euro att göra! Min mamma har använt den här metoden i flera år.

Även om vi främst förknippar magdroppar med matsmältningsbesvär och buksmärtor, har de många andra användningsområden. Min mamma använder dem också för att vattna sina blommor! Det är en mycket enkel och effektiv metod, men du måste vara försiktig här!

Det kostar småpengar och skottaren älskar det. Blanda det bara med vatten!

Kan användas för trädgårdsarbete magdroppar, som ofta innehåller aktiva ingredienser som aloe vera-juice, örtextrakt eller andra växtämnen. Du måste dock komma ihåg att alltid späda ut dem – det räcker med några droppar per stor balja vatten.

Det är inte alla växter som älskar magdroppar, så det är värt att först kontrollera om de till exempel efter vattning gula löv dyker upp. De som älskar detta ”gödningsmedel” kommer dock att överösa dig med massor av blommor! Det är också mycket viktigt vilka droppar du väljer – läs alltid ingredienserna och köp de som är baserade på naturliga, inte kemiska ingredienser.

Inte bara växter! Magdroppar har andra användningsområden

En liten flaska från apoteket kan också hjälpa dig med:

  • ta bort obehagliga lukter,
  • desinficering av ytor,
  • borttagning av fläckar,
  • aromatisering av rum.

Det är dock viktigt att komma ihåg att, som med vattning av blommor, är innan du använder magdroppar vid rengöring måste du se till att deras sammansättning inte innehåller ämnen som kan vara skadliga för ytor, på vilka de ska användas, och att du inte använder dem på ett sätt som kan äventyra din hälsa.