Daglig användning av ugnen kräver ofta kraftig skrubbning. När matrester fastnar permanent på den är det svårt att torka bort dem med ett vanligt diskmedel. Hur rengör man en smutsig ugnsbricka? Använd denna enkla metod så kommer du att kunna hantera gamla brännskador också.

Att baka kan vara mycket roligt. För många av oss finns det inget mer tilltalande än doften av tårta som sprider sig i hemmet. Tyvärr lämnar degen ofta formen och vandrar ut på bakplåtspappret, vilket resulterar i brännskador. Vi måste anstränga oss hårt för att få bort dem, och det är därför vi ibland ger upp våra favoriträtter. Lyckligtvis finns det ett bra sätt att bli av med obehagliga brännskador.

Hur rengör man ett smutsigt bakplåt? Ett genialt trick för att spara dig arbete

I butikerna finns det gott om rengöringsprodukter som är avsedda för rengöring av bakplåtar och ugnar. De innehåller vanligtvis en hel del kemikalier i formeln och är ganska dyra. Du kan dock spara lite pengar genom att använda vanliga ingredienser som du hittar i ditt kök. Brända matrester har inte en chans med dem, och ditt bakplåtspapper kommer att skina som nytt.

Den bästa duon för specialjobb i köket är bakpulver och bordssalt. Använd båda produkterna så slipper du tråkigt skrubbande.

  1. Skölj bakplåtspappret med vatten och torka det med en pappershandduk.
  2. Strö över ett tjockt lager bakpulver och salt på ovansidan. Förhållandet mellan ingredienserna bör vara 1:1.
  3. Förvärm ugnen till 200 grader och sätt in bakplåten i en halvtimme.
  4. När programmet är slut, låt bakplåten svalna med dörren på glänt.
  5. Töm ut innehållet i en korg och tvätta bort smutsen med diskmedel och en svamp.

Hur tillverkas ugnsrengöringsvätska? Hemlagad dekokt är bättre än köpt i butik

Hemlagad ugnsrengörare är effektiv och mycket effektiv. Bara några puffar och du kan enkelt bli av med fettfläckar och brännskador. För att förbereda det behöver du:

  • ett halvt glas spritvinäger,
  • ett halvt glas vatten,
  • 4 matskedar diskmedel.

Blanda alla ingredienser och häll lösningen i en sprayflaska. Spraya ugnsväggarna och ugnsluckan ordentligt och låt stå i 10 minuter. Torka noggrant av hela insidan av ugnen med en fuktig trasa och upprepa vid behov.

TIPS! Om du hittar gamla brännmärken i din ugn kan du hjälpa dig själv med en hemmagjord rengöringspasta. Häll bara bakpulver i en skål, häll i lite vatten och rör om. Applicera den resulterande pastan på den förkolnade återstoden och låt stå i en halvtimme. Torka av dem med en trasa så är du klar.