De är vackra och frodiga växter som pryder fönsterbrädorna i många hem. Hur ger du näring till ormbunkar så att de ser vackra ut och växer synligt? Hemligheten kan vara hemgjord gödselmedel för öre.

Ormbunkar är bland de äldsta växterna i världen. Den är också en underbar krukväxt, vilket är anledningen till att så många människor vill odla den hemma. Om du ger den rätt vård, inklusive mycket ljus, vatten och fukt, kommer den att lägga till frodighet och grön energi i alla rum.

Vilka är huskurerna för behandling av ormbunkar? Säkerställ rätt odlingsförhållanden

Ormbunkar har ett dåligt rykte för att vara svåra att ta hand om, men så är inte alltid fallet. De kan vara ett enkelt och krävande hussvampsexemplar. Se till att du följer dessa 3 viktiga metoder för att ta hand om den:

  • Tillräcklig markfuktighet, dvs. inte för torr och inte för våt.
  • Skydda den från drag och torr luft.
  • Håll en måttlig omgivningstemperatur. Ormbunkar gillar inte extrema temperaturer.

Vad ska jag vattna min ormbunke med för att få den att växa snyggt? Det bästa gödselmedlet för gröna blommor

Även om du ger alla rätt förutsättningar för att ormbunkar ska växa, får du inte glömma bort andra aspekter som växtnäringsämnen. Dessa kan i sin tur tillverkas av hemodlade produkter för bara några öre. Ta den dryck du sträcker dig efter varje dag, nämligen te. Anledningen till detta?

Te är rikt på kväve, tanniner och te-tannin, som alla är näringsämnen som är nödvändiga för en god växttillväxt. Förbered en speciell infusion från den som gör att dina ormbunkar växer snabbare och stärks synligt. Du kan också använda denna lösning för att främja en sund utveckling av rosor, azaleor och rododendroner.

  1. Brygg ett inte alltför starkt te utan att tillsätta socker.
  2. Låt sedan drycken svalna.
  3. Späd ut den färdiga infusionen 1:1 med vatten.
  4. Vattna ormbunkarna regelbundet, t.ex. en gång i månaden.