Induktionshällar utsätts dagligen för alla möjliga typer av smuts. Den värsta fienden för ytans renhet är fettstänk, som stänker överallt när du steker kotletter. Vad är det bästa sättet att rengöra en induktionshäll? Med det här tricket går det snabbt och utan ränder.

Alla som äger en induktionshäll vet att det krävs lite arbete för att hålla den ren. Vi spenderar ofta mycket pengar på speciella rengöringsmedel för spishällar, men det visar sig att det inte är nödvändigt. Du kan enkelt tillverka en produkt som rengör din spishäll så att den blir skinande ren.

Vad är det bästa sättet att rengöra en induktionshäll? Diskmedel ensam hjälper inte

Flytande diskmedel fungerar bra för fläckar på disk och bestick, men det fungerar inte särskilt bra på induktionshällar. Det lämnar efter sig ränder som är mycket synliga, särskilt i ljuset. Det visar sig dock att detta lätt kan tas bort. Lägg bara till en tillsats till den och dess egenskaper kommer att förändras.

För att förbereda rengöringsmedlet behöver du:

  • 150 ml diskmedel
  • 150 ml spritvinäger
  • tom sprayflaska

Blanda diskmedel med ättika i en sprayflaska. Låt ingredienserna absorberas väl i några minuter och spraya sedan hela induktionshällens yta. Torka av produkten med den mjuka sidan av en svamp och upprepa processen om det behövs. Polera slutligen ytan med en flanellduk och beundra resultatet av ditt arbete. Inga fläckar kommer att finnas kvar på tavlan tack vare produkten. Den kommer att se ut som ny.

Vad kan du göra för att förhindra att fett stänker på din induktionshäll? Ett genialt trick som hjälper dig att hålla ditt kök rent

För att minska mängden smuts på din induktionshäll bör du undvika det vanligaste stekmisstaget. När man steker kött är det många som täcker pannan med ett lock. Detta är mycket dåligt eftersom det kondenserande vattnet gör att oljan eller smöret sprutar ut ännu mer på sidorna. Du kan undvika denna situation om du lägger locket åt sidan och klär formen med bakplåtspapper. Häll sedan i oljan, hetta upp den och stek köttet som vanligt. Tack vare det här patentet fastnar inte köttet och fettet håller sig på plats.

TIPS! Om du inte har bakplåtspapper till hands kan du minska fettstänket på spisen genom att använda bordssalt. Lägg en nypa salt i en stekpanna, häll i oljan, värm upp och bryn köttet. Det absorberar överflödigt vatten så att fettet inte lämnar pannan och fläckar på spisen.