Semester, fint väder och långa dagar. Sommaren verkar bara ha fördelar. Tyvärr är detta inte helt sant. Myggor är mycket irriterande och väntar bara på att bli inbjudna in i huset. Men det finns en sak som avskräcker dem.

Myggor är utan tvekan en av de mest irriterande och problematiska insekterna. De attraheras av den naturliga lukten av våra kroppar och koldioxiden som vi andas ut med luften. De attraheras också av höga temperaturer och lukten av svett. Det ständiga surrandet över öronen och bett på händer, fötter och i ansiktet kan effektivt avskräcka oss från att vistas utomhus.

Placera den här växten på din fönsterbräda. Detta är mitt favorittrick för myggor

En av de mest populära metoderna i kampen mot myggor är användningen av eteriska oljor. De har en mycket intensiv lukt som insekter inte gillar. Dessutom är de billiga, irriterar inte näsan lika mycket som kemikalier och kan läggas till doftdiffusorer. Doftande produkter kommer att fungera bäst:

  • Citron,
  • timjan,
  • lavendel,
  • Kanel.

Tyvärr avdunstar de snabbt och ger därför kortsiktigt skydd. Av denna anledning är det värt att prova en annan metod. Jag upptäckte nyligen att myggor absolut hatar lukten av mexikansk mynta, även känd som kubansk oregano. Jag bestämde mig för att plantera den i en kruka och lägga den på fönsterbrädan.

Avvisar kubansk oregano myggor? Det är en släkting till en användbar växt

Kubansk Oregano kommer ursprungligen från Asien och Afrika. Den har köttiga och kraftigt håriga blad och en intensiv doft som känns så snart man försiktigt rör på växten. Den är mycket krävande att odla. Den älskar värme och tål inte överflödigt vatten. Den kan placeras lugnt på en fönsterbräda och användas som myggmedel.

TIPS! Liknande användningsområden är basilika, kattmynta, fänkål, lavendel och fänkål. Dessa är också värda att placera på en fönsterbräda, balkong eller uteplats.