Slovakerna älskar att odla frukt och grönsaker, och tomaterna är utan tvekan de mest populära. Det spelar ingen roll om du planterar dem i trädgården, i växthuset eller på balkongen – du måste vara försiktig, särskilt i varmt väder. Det är tillrådligt att stödja buskarna med hemodlad näring, vilket gör dem välsmakande och vackert röda.

Att odla tomater i trädgården är ganska utmanande. Under de varma sommardagarna lönar det sig att hålla dem i åtanke. De påverkar inte bara skördens överflöd utan också utseendet och smaken på frukterna av denna unika buske. För att kunna njuta av dina egna tomaters rodnad måste du komma ihåg rätt vårdåtgärder. Hur får man dem att växa som svampar efter regnet?

Hur odlar man friska tomater? Se upp för värmen

Det finns inget bättre än hemodlat Tomater. Man bör dock komma ihåg att även om de är termofila växter, trivs de inte i värmen. Så om du vill njuta av en riklig skörd, måste du se till att de odlas vid den optimala temperaturen, som inte bör överstiga 25 grader. När det börjar bli varmare ute börjar tomaterna tyvärr få problem med att producera lykopen, färgämnet som är ansvarigt för deras färg och i slutändan deras smak.

När värmen strömmar från himlen, bör de vattnas två gånger om dagen, helst morgon och kväll. Innan de första frukterna börjar synas bör detta göras två eller tre gånger i veckan, men mycket hjärtligt. Om du gör det mitt på dagen kan du skada växten. Sprutor bör inte heller användas. Att fukta stjälkarna eller bladen kan leda till utveckling av svampsjukdomar.

Bästa balsam för tomater under varmt väder. Resultaten kommer att bli spektakulära

När du ser att frukten är blek och inte får en röd nyans, är det värt att sträcka sig efter en näringsämne för att hjälpa buskarna att växa. Det är bäst att använda ingredienser från ditt hemmakök. Gör bara i ordning cirka en halv liter varmt men inte kokande vatten. Tillsätt en matsked torkad jäst, lite citronskal och ett lagerblad.

Låt blandningen stå i cirka två timmar och späd sedan ut den i tio liter vatten. Tomater är bra vattna blandningen ungefär två gånger i veckan. Du måste göra detta vid den svalaste tiden på dagen och blötlägga bladen. Du kan också använda kanel och bakpulver, till exempel, dessa ingredienser främjar fruktbildning och stärker busken.