En av de vanligaste rekommenderade metoderna för hemstädning är att använda vinäger. Detta är en universell produkt, men som det visar sig är den inte lämplig för alla ytor. Ibland kan vi hamna i stora problem.

Man kan inte tvätta allt med ättika eftersom vissa ytor är mycket känsliga för dess effekter. Många människor gör ett misstag och kan betala dyrt för det. Det här är saker som aldrig ska behandlas med vinäger.

Vad ska man inte tvätta med vinäger? Var försiktig med elektronik. Ett misstag kan vara mycket dyrt

Vinäger kan användas för att framgångsrikt rengöra ditt kylskåp, tvättmaskin, fönster, dusch och kakel. Det är ett kraftfullt rengöringsmedel som fungerar bra för rengöring. Det löser upp fett och smuts samtidigt som det är mycket billigare än butiksköpta produkter.

Kom dock ihåg att vinäger inte är lämpligt för allt. Många torkar snabbt av sin TV- eller smartphone-skärm med det, och då är det lätt att hamna i trubbel. Det här är mycket känsliga ytor och ättika är frätande. Skärmen kan skadas, så det är bättre att vara försiktig, annars måste du spendera i genomsnitt 460 euro på ny utrustning.

TIP! Du behöver inte köpa speciella vätskor för att rengöra dina skärmar hemma. Vanligt destillerat vatten och en mikrofiberduk är perfekt för detta ändamål. Kom dock ihåg att utföra proceduren med avstängd enhet

Vad förstör vinäger? Det är ett användbart botemedel, men inte för dessa ytor

Skärmar är en av de många ytor som det är bäst att inte tvätta med vinäger. Vad mer bör du undvika?

  • Järn har en speciell skyddsbeläggning som snabbt kan skadas om man använder ättika. Det kan också leda till korrosion av värmeelementen.
  • Trä Det tål inte syror, så att använda vinäger kan lämna en otäck rest och möblerna blir tråkiga.
  • Granit a Marmor bör rengöras med tvål och vatten. Även en enda användning av syra kan skada dem permanent.