Trädgård

Utan kemikalier och gödningsmedel: gör så här och dina tomater mognar snabbare än någonsin

Trädgårdsmästare med erfarenhet vet att det finns ett sätt som kraftigt påskyndar mogningen av . Tack vare det blir frukten röd utan kemi och gödning.

Snabb mognad av tomater

Enligt agronom Peter Lomonos, för att mogna tomater snabbt, behöver du bara vrida varje buske så att frukten utsätts för solen. I det här fallet kommer solljus och belysning att förbättras, vilket kommer att påskynda tomatens mognad.

Experten betonar att för att mogna tomater snabbt kan du dra busken uppåt och försiktigt riva rötterna. I det här fallet kommer dock tomaternas tillväxt och utveckling att stanna och det kommer att vara möjligt att skörda så många frukter som har lyckats bildas på busken fram till den punkten. I det här fallet kommer frukten inte längre att öka i storlek och ingen ny frukt kommer att bildas, utan bara mognaden av den frukt som redan har bildats kommer att påskyndas.

Lomonos noterade att för samtidig tillväxt och snabb mognad av tomater bör du backa 12 tum från roten och göra ett vertikalt snitt 5 tum långt i mitten av stammen. Du bör sedan sätta in en bomullspinne eller träpinne i det resulterande snittet. Denna teknik kommer att öka tillförseln av näringsämnen till frukten. Agronomen tillägger att 3-4 kg tomater per buske anses vara en bra avkastning.

Ett annat alternativ: för att påskynda mogningen av tomater bör de sprutas med en borsyralösning. För att förbereda det måste du späda ut 1 gram av produkten i 1 liter vatten.

För att tomater ska kunna utvecklas normalt och för att alla vitala processer ska kunna äga rum behöver grödan en balanserad strategi för näringstillförsel (olika spårämnen, makroelement). På grund av brist på näringsämnen blir buskarna svaga och små. Dessutom minskar grödans smaklighet, även om grönsakssorten i sig anses vara lovande.

Tack vare en tillräcklig mängd kväve, när buskarna utvecklas aktivt före perioden med blomfäste, växer den gröna massan aktivt, starka stjälkar och friska gröna blad bildas. Samtidigt bör mängden kväve begränsas när de första knopparna bildas på busken. Om detta inte görs kommer bladen att fortsätta växa och blomställningar kommer inte att bildas, från vilka de första frukterna så småningom kommer att dyka upp.

Det viktigaste elementet som behövs för blomning och frukt är fosfor. Vegetativ tillväxt kräver dock lite fosfor. Utan detta ämne absorberar tomater inte kväve bra.

Tomater behöver också kalium. Dess huvuduppgift är att ansvara för balansen mellan kolhydrat- och näringsintag. Och från början av fruktningen av växten är ämnet ansvarigt för att styra kolhydratflödet från bladen till den mognande frukten. Svavel är en utmärkt komponent som ansvarar för proteinsyntesen.

Bor och koppar är nödvändiga för att ge näring åt växten, men i små mängder. Utan koppar utvecklas inte blomstjälkarna, utan bor sätter inte frukterna sig. Förutom dessa element behöver tomater zink, magnesium, mangan och andra spårämnen.

Leave a Response