Trädgård

Med detta balsam kommer gurkorna att växa som galna i augusti och blir inte bittra

I år klagar många trädgårdsmästare på att skörden av inte är lyckad. Tyvärr har de extrema väderförhållandena, torkan och sjukdomarna som har haft en enorm inverkan på avkastningen orsakat stora förluster. Det är bara de mest erfarna som har lyckats få en bra skörd fram till mitten av sommaren. Om du är en av de lyckligt lottade kan du ta en titt på hur gödsling av gurkor i augusti bör se ut.

Gödsling av gurkor i augusti

Tyvärr har 2024 inte varit snällt mot trädgårdsmästare som odlar dessa växter. Många av dem kämpade med olika problem när de odlade gurkor, vilket resulterade i mycket lägre avkastning. Extrema väderförhållanden – värmeböljor, stormar och hagelstormar – samt långvarig torka orsakade enorma skador. Gurkskördarna har också påverkats av temperaturväxlingarna mellan dag och natt, vilket denna växt är särskilt känslig för. I vissa delar av landet har gurkorna dessutom praktiskt taget försvunnit från bäddarna på grund av sjukdomar som bladmögel och bakteriell hörnfläck.

Mer om detta:

Om din gröda har överlevt svårigheterna måste du ta hand om den ordentligt i mitten av sommaren. I augusti måste du inte bara ta hand om systematisk vattning utan också om gödning av gurkorna. Under denna månad behöver de näringsämnen, främst rika på kalium och fosfor, tack vare vilka de bibehåller avkastningen och förlänger skördeperioden. De extra näringsämnena kommer att öka mängden frukt och förbättra dess kvalitet – särskilt eftersom den inte kommer att vara bitter.

Gurkbalsam för att öka avkastningen

I augusti behöver gurkor som har drabbats av sjukdomar och en värmebölja i juli särskilt stöd. Ett utmärkt sätt att förse dem med extra näringsämnen är att använda naturliga näringsämnen. Två organiska gödselmedel som är välkända för varje trädgårdsmästare kommer att göra ett bra jobb. Vi pratar om granulerad gödsel (får eller nötkreatur) och organisk humus, som i kombination blir ett utmärkt gödningsmedel.

Mer om detta:

1. Häll 500 ml granulerad gödsel och 200 ml biohumus i en 10-liters hink.

2. Fyll behållaren med vatten (helst regnvatten) och blanda väl

3. Placera blandningen i ett skuggigt hörn av trädgården i 7 dagar och rör om då och då.

Späd ut det sålunda beredda gödselmedlet i proportionen 1:10 (1 del av lösningen till 10 delar vatten) och vattna grödan med den varannan vecka. Detta är en idealisk lösning för människor som vill behålla avkastningen och förlänga fruktningen av gurkor på ett helt naturligt sätt.

Leave a Response