Trädgård

1 droppe av detta: tomat- och zucchiniskörden kommer inte att ha någon skörd

Erfarna trädgårdsmästare förbereder ett effektivt gödningsmedel som inte bara skördar en riklig skörd av tomater och zucchini utan också räddar dem från en massa problem.

Jod för en rik skörd av tomater och zucchini

Visste du att om du tillsätter 40 droppar jod i en hink med vatten och häller det på din kål när den börjar bilda huvuden, så kommer inga sjukdomar att hota den. För varje rot räcker det att hälla 1 liter av denna lösning.

Jod är en riktig frälsning för zucchini, tomater, äggplantor och paprika. Om deras blommor har börjat ruttna, förbered snabbt en jodlösning genom att späda 10 ml jod i 10 liter vatten. Det är en bra idé att vattna tomatplantor med jodlösning. Överdriv det bara inte – 1 droppe farmaceutisk jodlösning löst i 3 liter vatten. Efter denna procedur utvecklar tomater blomkluster snabbare och bär mer frukt. Dessutom, tack vare denna metod, är frukten 10-15% större och mognar några dagar tidigare.

Det är en bra idé att spraya fruktträd med jod – för detta ändamål, förbered följande lösning: 10 ml 5% jod upplöst i 10 liter vatten. Upprepa proceduren efter tre dagar. Gör detta en månad före skörd så kommer träden inte att drabbas av fruktröta.

För att förebygga sjukdomar på tomater, auberginer och paprika bereder du följande sprutlösning: Lös upp 10 ml jod i 10 l vatten – jod kan ersättas med mjölk. Lösningen hjälper till att förhindra mögel, förhindra och behandla extrem blomningsröta.

Du kan också rädda jordgubbar från långnäbbad jordgubbsborrar med en jodlösning: 40 droppar jod per hink med vatten. Spraya alla buskar och skadedjuren kommer att försvinna.

Syftet med jod i trädgårdsodling:

  • Bekämpning av skadedjur.
  • Rotnäring med organiskt material.
  • Förebyggande och behandling mot bladlöss och mjöldagg, svampinfektioner hos växter.
  • Stimulering av tillväxten av fruktgrödor för att få en god skörd.
  • Förebyggande behandling för att eliminera skadedjur.

För tidig utfodring ska du tillsätta cirka 1 ml jod i en tioliters hink med vatten och hälla lösningen direkt i plantans rot. Denna utfodring bör göras redan innan frukttopparna dyker upp och bör upprepas en gång var 14:e dag.

En annan lösning – till 1 ml jod måste du tillsätta 150 ml väteperoxid 3% och 1 liter komjölksvassle. Späd med 10 l vatten. Använd lösningen inte mer än en gång var 5: e dag.

Denna typ av behandling hjälper inte bara till att ge näring utan också att bekämpa skadliga mikroorganismer, svampsporer och virus.

Leave a Response