Skip to main content

Om Wood If

WOOD IF är ett nytt danskt varumärke på marknaden och uppstod från ett behov av barnmöbler som med sina naturliga, enkla och snygga designer la fokus på en typ av möbler som det ännu inte finns så många av på marknaden:

– nämligen möbler som har utvecklats på så sätt att de snabbt och enkelt kan monteras med ett klicksystem, utan skruvar och dylikt, vilket också gör det enkelt att ta isär dem igen.

Därför är det möbler som är fördelaktiga för de som bor på några få m2 och som behöver funktionaliteten med att enkelt kunna ställa fram och ta bort dem igen. Eller för mor- och farföräldrarna som när de har bjudit in hela familjen till födelsedagen kan snabbt och enkelt skapa fler sittplatser vid barnbordet bara genom att klicka samman dem.

Det är bara idéerna och fantasin som sätter gränser för hur och var våra möbler kan användas och det är smart!

Vi brinner för våra idéer och tankar om barnmöbler
och hoppas att ni välkomnar Wood If.

HISTORIEN BAKOM
WOOD IF

Bakom WOOD IF står en familj, ett föräldrapar – Helle och Ole som sedan de själv fick barn för snart sex år sedan har varit mycket intresserade av hur man ska inreda barnens lekrum och sovrum i syfte att skapa utrymmen, där leken är i fokus och möblerna stöder den.

WOOD IF har länge varit en dröm som vi bara var tvungna att leva ut. Fast vi växte också fram från ett behov av möbler som vi föräldrar har saknat åt våra barn. En semesterdag, då vi efter timmar av lek hade byggt LEGO, efterfrågade vår son en plats där han i ”barnhöjd” kunde sätta upp hans färdigbyggda LEGO, men där det samtidigt var tillgängligt och han kunde sitta på knä, taburett eller på baken för att leka vidare – och här uppstod idén till vårt klicklångbord. Han älskar det, vi älskar att han älskar det och att det ger upphov till många timmars lek – så alla är nöjda!

DANSK DESIGN OCH PRODUKTION

Vi står dagligen på vår verkstad i Tørring strax utanför Vejle i Danmark och producerar, designar, testar och paketerar. Allt sker i vår lilla verkstad med toppmodern utrustning som ger oss stora möjligheter att utforska och utveckla alla slags olika designer.

Alla våra material köps dessutom av en dansk importör som själv reser ut till sågverk och ser till att kvaliteten är i topp. Vi köper in i stora drivor och fyller alltid en lastbil med trä och träet levereras direkt från sågverket till oss för att på så sätt minska CO2-avtrycket av våra produkter. Därför är vi de enda ”mellanhänderna” från skog och sågverk till dig som konsument

Samtidigt köper vi bara trä från miljömedvetna och FSC-certifierade sågverk i Europa, där materialet lever upp till den högsta standarden i EU för plattmaterial – närmare bestämt CARB2-kraven för plattproduktion.

Även om vi är ett litet företag så tar vi stor hänsyn för vår arbetsmiljö och säkerhet och är därför certifierade enligt OHSAS 18001.