Tips för hemmet

Börja äta kärnorna från vattenmelonen. Så fördelaktigt för dig är

Vattenmelon är utan tvekan en frukt som äts på sommaren. Inte bara på grund av dess extremt söta smak, utan också för att den är full av vatten, som släcker törsten under varma dagar. Vad kan hindra oss från att äta vattenmelon?

Bara fröna, som vi antingen urholkar när vi skär i dem eller spottar ut när vi äter dem. Det visar sig att vattenmelonkärnor inte bara är ätbara utan också hälsosamma. Vad hittar du i dem och varför ska du äta dem? Låt oss ta reda på det.

Melonfrön är ätbara

Det fanns en åsikt bland folket att melon frön bör inte ätas. Detta visar sig vara ytterligare en näringsmyt, eftersom kärnorna i frukt är ätliga och inte skadar oss om vi inte äter dem i stora mängder. Å andra sidan, om det också var fröna som fick oss att sluta äta den saftiga frukten, så har vi ett argument för att äta den hel. Naturligtvis, för att få ut det mesta av melonfrön, rekommenderar vi att ta en rejäl tugga av dem, men om den här metoden inte övertygar dig är det värt att dra ut dem ur köttet, men även i denna form är det inte värt att kasta dem i papperskorgen.

Varför äta vattenmelonfrön?

Om vi inte är övertygade om det faktum att vattenmelon fröna är ätbaraär det värt att ta en titt på vad de har att erbjuda för vår hälsa. Först och främst är de en skattkista B-vitaminer: de har en komplex effekt på vår kropp, men bristen på dem försvagar verkligen viktiga processer i kroppen, särskilt i hjärt-kärlsystemet eller matsmältningssystemet. Frön är också en källa till omättade fettsyrorsom är viktiga för att normalisera blodtrycket och hålla hjärnan fullt fungerande. Men det är inte allt, för i vattenmelonfrön finns det kalium och magnesiumsom i kombination förbättrar minne och koncentration och kan stödja hjärtfunktionen.

Hur man äter vattenmelonfrön?

Vi vet redan det vi kan äta fröna med fruktköttet, men vi kan ta ut dem först. Om du sköljer dem under rinnande vatten och låter dem rinna av kan du göra ett gott och intressant mellanmål på några ögonblick. Bara rosta dem i en torr stekpannaoch du har ett alternativ till andra sädesslag. Naturligtvis finns det inget som hindrar att du rostar dem i ugnen, t.ex. med olivolja eller olja och kryddor som paprika eller currypulver. Rostade melonkärnor kan ätas som de är, men det är också värt att lägga till dem i sallader.

Leave a Response