Tips för hemmet

Citron i te är inte längre på modet. Nu tillsätts helt andra tillsatser

Det finns inget te som är likt te – och det handlar inte bara om kvalitet och typ. Teinfusioner kan tillredas på så många olika sätt att det bara är fantasin som sätter gränser. Om du vill krydda ditt dagliga te, berika dess smak och tillföra vitaminer och näringsämnen, ta reda på vilka ingredienser du ska välja. Dessa förslag kommer att vara idealiska oavsett säsong.

De flesta av oss dricker te med citron och gör det av framför allt två skäl. För det första för smakens skull och för det andra för att berika vår dryck med det C-vitamin som finns i citron. Det är dock få som känner till att citronskivor inte ska tappas i kokande vatten vatten, eftersom tillsats av denna frukt till varmt te kommer att beröva det allt C-vitamin.

Men om du gillar dina teer med en fruktig twist har vi en lösning för dig – vi föreslår byt ut citronen mot torkad citrus. Bitar av din favoritcitron eller apelsin (inte kanderad, naturligtvis!) Fungerar perfekt. Skalet av dessa frukter själva kommer också att vara ett bra val.

Du kan servera te med mer än bara citrusfrukter. Dess smak kommer också att berika frukter som t.ex. chokebär, tranbär, gojibär, hallon eller persikor. Ett intressant alternativ kan också vara torkade äppelskivor. Krossade och kastade i te tillför de en behaglig arom och friskhet.

Aromatiska kryddor för te

Även kryddor kan förvandla vanligt te till en aromatisk infusion. Beroende på vad du väljer kan de ha en uppfriskande, värmande, uppiggande eller lugnande effekt. Det finns inga gränser när det gäller att välja kryddor, din favoritsmak eller arom kan göra skillnaden.

De mest populära ingredienserna i teer är kryddor som kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära, gurkmeja, saffran, kryddpeppar, anis eller vanilj. I sommarvärmen är det värt att berika teet med ett blad av uppfriskande myntasom lättar upp och fräschar upp drycken.

Det är också värt att nämna andra kryddor som förhöjer smaken på te. Det är citrongräs (den är ganska dyr, men det räcker med en liten mängd för att få en underbar och uppfriskande doft).

Blommor med te

Blommor används ofta för att göra ett gott te och ge det en unik karaktär. I denna roll är de idealiska Jasmin, lavendel, hibiskus och ringblomma. De kan kombineras med grönt och svart te. Blommorna kan vara serveras torkade eller färska (kronblad). De ger inte bara en annorlunda smak utan också en attraktiv visuell upplevelse.

Mjölk-, grädd- eller grönsaksdryck. Här är de nya versionerna av bavaroise

Klassisk bawarka eller te med mjölk är den överlägset mest populära versionen. Men det är ingen som säger att det är den enda goda kombinationen, tvärtom. När det gäller duon mjölk och te är det värt att experimentera med andra typer av te också. Den som gillar ovanliga smaker kan välja mellan grönt, frukt, vitt eller rött te och blanda dem med klassisk mjölk även med en växtbaserad dryck som havre-, soja- eller mandelmjölk. Var och en av dessa tillsatser kommer att ge helt separata smakegenskaper, så att du kan skapa din egen version av din favoritbayerska.

Nötter i te? Ja, det är det!

Skulle du kunna tänka dig att göra te med nötter? Jo, denna hälsosamma och aromatiska ingrediens, som inte alls har med te att göra, kan med fördel användas för att tillreda en utsökt dryck.

Det bästa alternativet är att välja krossade nötter, t.ex. hasselnötter, valnötter, mandlar eller pistaschmandel flingor. Pistaschmandlar som befrias från skinn och skal och kastas krossade i en varm saltlake ger teet en underbar arom och behaglig smak. Naturligtvis bör pistaschmandlar (liksom andra nötter) vara osaltade.

Te sylt

Fram till för ungefär tio år sedan var te med sylt mycket populärt. Under de senaste åren har denna kombination dock blivit mycket mindre vanlig. Det är dock värt att komma ihåg denna kombination, eftersom den traditionella sylten passar bra med teinfusionen. I det här fallet är det viktigt hur teet serveras. Sylten placeras bäst i en separat liten skål snarare än direkt i koppen. Detta sätt att servera är för att indikera att sylten inte droppas i kokande vatten, utan smakas växelvis med teet. Det är mest rekommenderat jordgubbe, hallon a Körsbär marmelad.

Flingor av kokosnöt

Torkad frukt, nötter, sylt och kryddor är inte godkända ingredienser i te. Flingor av kokosnöt (flingor är inte samma sak som kokosnötsspån). De lägger till teet exotisk smak och arom, som förknippas med något sött och med semesteravkoppling, samtidigt som den har en utmärkt effekt på sinnena. Kokosflingor kombineras bäst med vitt eller grönt te.

Leave a Response