Tips för hemmet

De ger dig energi för hela dagen. Idealisk frukost under varma dagar

Varmt väder och blå himmel utan ett enda moln är sommarens domän. Även om många människor känner sig som en fisk ur vattnet i de höga temperaturerna, längtar andra efter skugga och huskurer för att svalka sig. En överhettad kropp gör att vi långsamt tappar aptiten, och utan den blir det svårt att säkerställa rätt vitamin- och mineralnivåer. Här är några idéer för läckra frukostar som kan förberedas på några minuter och som är perfekta även i den värsta värmen.

Frukostsmoothie bowl med bär

Djupa tallrikar eller skålar fyllda till brädden med utsökt frukt är en riktig vitaminbomb. Smoothie-skål kommer att tilltala alla som inte nödvändigtvis sträcker sig efter torrfoder på morgonen. Du kan göra denna frukost helt och hållet med säsongens frukt, som är som godast just nu.

Ingredienser till en smoothie bowl med frukt

  • 1 handfull jordgubbar
  • 1 handfull hallon
  • 1 handfull björnbär
  • 1 handfull blåbär
  • 2-3 dadlar
  • ½ banan
  • kokosnötsspån
  • chiafrön
  • pumpafrön

Förbereda en smoothie bowl med frukt

  1. Tvätta alla bär noggrant under kallt rinnande vatten och torka dem sedan torra. Dela bananen på mitten och skala den ena delen.
  2. Lägg den förberedda frukten, helst kyld, i mixerbehållaren med dadlarna och mixa tills den är slät.
  3. Häll upp den färdiga moussen i små skålar och dekorera. Lägg några av kokosspånen, chiafröna och pumpakärnorna i rader.
  4. Garnera alltsammans med färsk frukt och myntablad. Smoothie bowl med frukt smakar bäst kall. Smaklig måltid!

Keso och äggpasta med pepparrot

Solen, som obarmhärtigt kryper in i sovrummet direkt på morgonen, låter dig inte sova för länge. Efter att ha vaknat upp i en unken lägenhet drömmer vi om en frukost som är klar på några ögonblick och inte kräver alltför mycket ansträngning från vår sida. Ett välsmakande alternativ för dagens första måltid är en pasta baserad på keso och äggsom också har en distinkt pepparrotskänsla.

Ingredienser till ostmassa och äggpasta

  • 500 g halvmager keso
  • 4 ägg
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 3 – 4 matskedar pepparrot
  • 1 matsked senap
  • 2 matskedar 18% grädde
  • 2 matskedar majonnäs
  • Salt och peppar efter smak

Beredning av keso och äggpasta

  1. Tvätta gräslöken och dillen noggrant under kallt rinnande vatten, torka och finhacka.
  2. Lägg fyra ägg i vatten, hårdkoka, kyl, skala och separera vitorna från gulorna.
  3. Blanda gulorna med keso, senap, pepparrot, majonnäs och grädde. Skär äggvitorna i fina tärningar.
  4. Tillsätt äggvitorna till ägguleblandningen tillsammans med dill och gräslök. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  5. Äggkakspasta med pepparrot smakar bäst när den breds generöst på färskt bröd. Bon appetit!

Chia-pudding med kokossmak

Det efterlängtade varma vädret kan vara ganska obehagligt även för den största värmeälskaren. De höga temperaturerna gör att vi längtar efter traditionella frukostar och letar efter intressanta men lika mättande alternativ. Ett sådant alternativ är vansinnigt pudding med chiafrön och kokosnöt. Den är perfekt kyld och fungerar även om det är riktig tropisk värme som strömmar in i din lägenhet utanför fönstret.

Ingredienser för kokosnöt chia pudding

  • 200 g grekisk yoghurt
  • 1 banan
  • 5 msk kokosnötsvatten
  • 1 msk torkade och ätbara rosenblad
  • 3 teskedar chiafrön
  • 1 msk kokosnötsspån
  • 1-2 tärningar dessertchoklad

Beredning av kokosnöt chia pudding

  1. Lägg grekisk yoghurt, en halv banan, kokosvatten och ett halvt rosenblad i mixerns burk.
  2. Mixa hela blandningen tills den är slät och ganska homogen. Blanda denna blandning med chiafröna.
  3. Ställ in puddingen i kylskåpet i ca 15 – 20 minuter. Den ska svalna något och bli fastare under denna tid.
  4. Häll upp den avsvalnade kokos-chia-puddingen i en skål och garnera med den andra halvan av den skivade bananen, kokosspån, resterande rosenblad och hackade chokladbitar. Smaklig måltid!

Leave a Response