Tips för hemmet

Dessa kaffetillsatser gör det till ett gift. De flesta slovaker lägger det där

Vi antar att varje kaffeälskare har sin egen ritual för att tillreda sin favoritdryck. Det är dock viktigt att komma ihåg att kaffe är mest effektivt ur hälsosynpunkt utan tillsatser – så att du kan njuta av dess naturliga smak och värdefulla egenskaper. Det finns dock produkter som ofta hamnar i din kopp, trots att de minskar kaffets näringsvärde och gör det till en orsak till fetma och andra åkommor. Vad ska man se upp med? Vi presenterar de värsta tillsatserna i kaffe.

Är kaffe hälsosamt?

Förmodligen förknippar många av oss kaffe som ett pålitligt sätt att stimulera, bekämpa trötthet och förbättra koncentrationen. För en tid sedan slutade det att uppfattas som ett värdelöst stimulerande medel, och forskare har visat de positiva hälsoeffekterna av kaffe. Det innehåller antioxidanter och andra nyttiga ingredienser som bidrar till att skydda hjärthälsan, minska risken för neurodegenerativa sjukdomar, öka ämnesomsättningen och förbättra den kognitiva funktionen.

Måttlighet är dock viktigt. En vuxen person bör inte få i sig mer än 400 mg koffein per dag. Hur ska vi förstå detta? Det rekommenderas att konsumera högst tre eller fyra koppar kaffe per dag. Det är bäst att dricka det med flera timmars mellanrum. Försiktighet bör också iakttas med tillsatser, som helt kan beröva drycken dess positiva hälsofördelar. Vi rekommenderar, vad man inte ska dricka kaffe med.

Socker i kaffe gör ingen nytta

Drycken kännetecknas av en bitter smak. Men alla kan inte tolerera den för vad den är, och för att mildra denna karaktär sträcker sig många av oss efter en sockerhaltig dryck. Tyvärr innebär varje sked socker ytterligare en portion kalorier. Plus, överskott av socker i kosten är en kort väg till viktökning och utveckling av många farliga sjukdomar och metaboliska störningar inklusive typ 2-diabetes och insulinresistens.

Kaffe till dessert eller smaksatt sirap

Lätt att hitta en mängd olika av kaffesmakande sirap som förhöjer smak och arom Kaffe. Jordnötter, choklad, kola… Regelbunden användning av en sådan tillsats har dock samma effekter som socker. Dessutom är sirap inte ett bra val på grund av deras sammansättning, som ofta innehåller konstgjorda färger. Om du absolut vill bryta upp bitterheten kan du till exempel lägga till en vaniljstång i ditt kaffe.

Tillsatsen som förvandlar kaffe till en kaloribomb

Vi pratar om en annan produkt som är särskilt förknippad med imponerande desserter. En portion vispgrädde gör kaffet imponerande och frestande, men det är ett fruktansvärt näringsmässigt val. Detta gäller särskilt om du ofta konsumerar och använder färdig vispgrädde i sprayform – många sådana produkter innehåller socker, palmolja, glukossirap, emulgeringsmedel och artificiella smakämnen. Vi behöver inte sådana ingredienser i vår kost, och dessutom, ett platt däck bakom bältet är bara en tidsfråga – det kommer att dyka upp förr snarare än senare.

En kombination som utgör en fara för det kardiovaskulära systemet

En annan dålig kombination är att ”förstärka” kaffe med alkohol. Det finns ingen säker dos. Även en liten mängd tar en vägtull på din hälsa. Kombinationen av alkohol och koffein har en dödlig effekt på nervsystemet och det kardiovaskulära systemet.

Leave a Response