Tips för hemmet

Det är därför du ska dricka kaffe med mynta. Bara några blad

Kaffe med mynta kommer att göra din eftermiddag trevligare med en kopp i handen. Den vackra doften av kaffe blandas perfekt med de uppfriskande tonerna av mynta. Du måste helt enkelt prova detta.

Vi njuter av egenskaperna hos mynta och kaffe var för sig, men vad händer om vi kombinerar det ena med det andra? Resultatet skulle inte bara bli en aromatisk dryck, utan också ett värdefullt matsmältningshjälpmedel.

Varför dricka kaffe med mynta?

Mynta ger uppfriskande toner till drycker, inklusive kaffe. Framför allt har den antibakteriella och avsvällande effekter samt antiinflammatoriska, kolagogiska och gallaaktiva egenskaper. Dessutom stimulerar mynta matsmältningssystemet, aptiten och sänker blodtrycket.

Kaffe ger å andra sidan energi och stödjer kroppens funktion. Det har visat sig förbättra hjärnans funktion, förbättra koncentrationen och minska risken för flera sjukdomar, inklusive typ 2-diabetes. Kaffe med myntablad ger inte bara en smakupplevelse, utan stimulerar också matsmältningen och gör att man får i sig mer energi. systemet.

Hur man förbereder kaffe med mynta?

Ingredienser:

  • 1 kopp svart kaffe,
  • 3 blad av mynta,
  • mjölk och socker efter smak.

Förberedelse:

  1. Skölj myntabladen noggrant, torka dem och riv dem sedan i mindre bitar för att frigöra mer av aromen.
  2. Lägg myntabladen i det heta, nybryggda kaffet och täck över allt i några minuter så att myntan får dofta.
  3. Drick i små klunkar. Du kan lägga till dina favoritingredienser efter smak, men du får den bästa smaken och de bästa hälsofördelarna genom att dricka brygden ren.

Leave a Response