Det är därför italienarna häller salt i sin glass. Kommer du att börja göra det också
Sommaren är i full gång och med den är det dags för uppfriskande desserter. Bland sommarens sötsaker är det utan tvekan glass som gäller. Men även denna läckerbit kan göras ännu bättre! Tillsätt bara två ovanliga ingredienser och resultatet kommer att överraska dig. Italienarna själva, fäderna till gelato, den italienska versionen av glass, berättade för oss.
Folket i det soliga Italien är kända för sin kärlek till utsökt mat och kan trolla fram underverk från enkla ingredienser. Gelato, som tillverkas av mjölk och naturliga ingredienser, är en riktig njutning för gommen. Men även dessa kan få ännu mer smak om du tillsätter en nypa salt och olivolja.
Tycker du att det låter konstigt? Kännare av italiensk glass säger att det är det perfekta sättet att framhäva smakdjupet och ge glassen en krämig konsistens. Bara en halv tesked olivolja och en nypa havssalt per portion kan helt förvandla vår glass.
Varför salt och olja?
Salt förstärker glassens smak och gör den ännu sötare och mer uppfriskande. Olivolja ger en sammetslen konsistens och en mild, lätt salt smak som perfekt kompletterar glassens sötma.
Fler tips
- Du kan också tillsätta andra kryddor i glassen, t.ex. kanel, ingefära eller kardemumma.
- Experimentera med olika typer av olivolja för att hitta den som passar dina smaklökar bäst.
- Se till att använda extra jungfruolivolja av god kvalitet.
Oodles med salt och olja – den perfekta sommardesserten
Glass med salt och olivolja är det perfekta sättet att svalka sig på en varm dag. Det är också en läcker och originell efterrätt som garanterat kommer att överraska dina gäster. Prova det här enkla tricket och se hur god glass kan smaka med okända ingredienser!
Kom dock ihåg att glass, även om den är utsökt, inte bör ätas i överflöd.denna efterrätt kan orsaka snabba förändringar i kroppstemperaturen, vilket kan leda till inflammation, till exempel i halsen.