Hur tillagar man inlagda grönsaker så att de smakar som mormors, krispiga, fasta och fulla av smak? Inlagda grönsaker och saltlake är viktigt, men det är inte allt. Saltlösningen är viktig. Naturligtvis är ingredienser som pepparrot, dill och vitlök också viktiga, men det finns något annat som också är viktigt. Få människor kommer ihåg detta tillägg och du har det säkert under näsan.

Slovakerna älskar gurka, vilket folk från andra länder inte kan förstå, men en sak kan man säga: de vet inte vad de går miste om. Slovakernas favoritgurkor får inte missas i sallader och vid större familjetillställningar. Hur förbereder man pickles? Receptet är trivialt och det finns inget behov av att göra det mer komplicerat. Men våra mormödrar och morfäder visste exakt, vad man ska lägga till pickles för att göra dem smakligare. Dessa är ek-, körsbärs- eller vinbärsblad. Dessa kommer att ge otrolig smak till pickles och göra dem perfekta. Men glöm inte att täcka gurkorna med den varma saltlösningen. Detta kommer att göra gurkorna smakligare.

Hur man förbereder de bästa picklesna?

Ingredienser:

  • Gurkor, gärna mellanstora och avlånga,
  • vitlök (3 klyftor i varje behållare),
  • pepparrotsrot (2-3 små bitar för varje burk),
  • en dillkvist (en till varje burk),
  • ek-, körsbärs- eller vinbärsblad (eller 2-3 per behållare),
  • lagerblad (valfritt ett per burk),
  • saltlake: en hög matsked bergsalt per liter vatten.

Hur man gör det:

  1. Rengör och blötlägg gurkorna i kallt vatten. Förbered burkarna medan de ligger i blöt. Under tiden förbereder du de andra ingredienserna.
  2. Lägg en lagom mängd pepparrot, vitlök, lagerblad och ek- eller vinbärsblad, om sådana används, i botten på varje burk.
  3. Placera sedan gurkorna i burkarna. Se till att förvara dem vertikalt och helst ganska tätt. Lägg en böjd dillkvist ovanpå.
  4. Häll den varma saltlaken över burkarna och förslut dem ordentligt. Låt dem stå i rumstemperatur i några dagar och när de ändrar färg kan du flytta dem till källaren.

Sådana gurkor smakar utsökt och du kan vara säker på att de alltid kommer att vara krispiga och perfekta för sallader och som mellanmål. Glöm inte att spilla vattnet från gurkorna också – använd det i soppor eller drick det när du vill sänka blodsockret försiktigt efter att ha råkat äta en paj för mycket.