Även ett barn kan göra äggröra, men inte alla lyckas uppnå den perfekta, krämiga och minnesvärda konsistensen. Hur man förbereder välsmakande äggröra som kommer att göra vår dag?
Vad behöver vi för äggröra?
- Ägg
- smör (eller olivolja)
- salt
Nyckeln är att använda en non-stick panna och en silikonspatel. Den är otroligt flexibel och kommer inte att förstöra konsistensen hos fint pocherade ägg.
Så här gör vi
Knäck äggen i en skål och krydda med salt. Vispa med en gaffel (liknande pocheringsägg för biffar) tills de är väl kombinerade. Låt sedan äggen vila i 5-10 minuter, under denna tid kommer saltet att verka på några av proteinerna i äggen, resultatet blir krispigare. Hetta upp smöret (eller en lätt fruktig olivolja) i en stekpanna.
Det viktigaste av allt? Låg värme!
Om du gör äggröra på hög temperatur blir den torr, sprucken och intetsägande. Nyckeln är en låg låga. Fritösen bör köras på en fjärdedel till en tredjedel av effekten.
Korrekt omrörningsteknik
Efter att ha hällt äggen i pannan, använd först en spatel för att cirkulera kanterna på pannan, konsekvent, utan att stoppa, när äggen börjar tjockna, gå från att cirkulera till långa slag runt pannan. När äggen har stelnat något men fortfarande ser våta ut, ta bort pannan från värmen. Den kvarvarande värmen kommer att tillaga dem, ”avsluta tillagningen” dem.
Hur man serverar äggröra
- På rostat bröd eller färskt hembakat bröd som pålägg, strösslat med gräslök.
- Med dill som rörs ner i äggen mot slutet av tillagningen.
- På ostvis. Rör ner riven ost (get eller cheddar) i blandningen när den är färdiglagad.
- Med korv eller bacon.
- Med rökt lax och dill. Lägg upp äggen på en tallrik och garnera med bitar av torkad lax och dillkvistar.
- I en tortilla eller pitabröd.
- På rostat bröd med avokado.