Hur man tar hand om hallonbuskar? Dessa växter, som producerar välsmakande frukter, är mycket populära, delvis på grund av att de är lätta att odla. Detta betyder dock inte att de inte kräver något arbete från vår sida. Befruktning kommer att vara viktigt här, även om det är värt att komma ihåg några andra behandlingar också.

Frukt från den egna trädgården är enligt många människor den bästa. Då har vi full kontroll över vad som används vid behandlingen och kan helt utesluta skadliga kemikalier. Dessutom kommer en sådan organisk odling att ge en skörd som inte bara är god utan också riklig. Så vad fungerar specifikt för hallon?

Vad kan du göra för att få hallon att bära bra? Glöm inte dessa metoder i varje skede

Som tidigare nämnts behöver hallon inte särskilt mycket uppmärksamhet. En behandling bör inte försummas och det är vattning. Dessa växter behöver ganska mycket vatten. De bör därför vattnas regelbundet, särskilt under perioden mellan blomningen och början av fruktmognaden. Även under varmt eller torrt väder. Om man inte gör detta kommer man att få små och glesa hallon. Beskärning av hallon är också mycket viktigt. Detta bör göras strax efter att frukten har plockats. Undantag är växter som bär två gånger per år. I så fall bör beskärningen vänta till efter den andra skörden.

Många trädgårdsmästare ignorerar mulching när de odlar hallon. För detta ändamål är det bäst att använda tallbark, agrotextil eller fiberduk. Komposterat sågspån från alla barrträd och halm kommer också att fungera bra. Du kan också använda torra tallnålar, kottar eller träflis. Ett lager av mulch kommer att begränsa ogrästillväxten och minska avdunstningen av vatten från jorden. När det gäller att mata hallon lönar det sig att använda ett lämpligt hemlagat gödselmedel.

Vilket är det bästa gödselmedlet för hallon? Hemmagjorda metoder garanterar en rik och ekologisk skörd

Gödsling av hallon är viktigt i nästan alla odlingsstadier. Vi rekommenderar att du berikar jorden med gödningsmedel före plantering. På hösten gödslar du med fosfor- och kaliumrika näringsämnen. Dessa ökar buskarnas vinterhärdighet. På våren gödslar du med kvävegödselmedel, helst en dos vardera i mars, april och maj. På sommaren behöver hallonen dock inte längre kväve. Därför är är det en bra idé att använda naturliga gödningsmedel under hela växtsäsongen. Detta kommer att påverka skördens rikedom. Gödselmedel som tillverkas av jäst och socker är särskilt effektivt. Den är rik på B-vitaminer, järn och andra spårämnen. De gör buskarna friska och trivs.

För att göra detta gödselmedel, krossa bara 50 gram färsk jäst och blanda den i en stor behållare med en halv kopp socker. Efter att ha blandat ingredienserna noggrant, låt dem sitta i en timme. Efter denna tid häller du fem liter ljummet vatten över dem, täcker med gasbindning och ställer åt sidan igen. Den här gången i en vecka. PInnan du använder blandningen ska du späda ut den i ett förhållande av en kopp flytande jäst till 10 liter vatten. Vattna hallonen var fjortonde dag från början av sommaren till slutet av skörden.