Att koka gurkor är inte den enklaste uppgiften. Om du gör ett misstag i något skede kan du säga adjö till den läckra grönsaken. Lyckligtvis sålde min svärmor mig ett genialt patent som kommer att göra pickles perfekt varje gång. Hur picklar du gurkor? Använd en inte vanlig ingrediens.

Inlagda gurkor är ett utmärkt komplement till luncher, smörgåsar eller sallader. De smakar bäst när de tillagas hemma, men den här aktiviteten fungerar inte alltid för oss. Hur kokar man gurkor för att göra dem fasta och välsmakande? Tillsätt fruktträdsblad till dem och du kommer aldrig att göra det på något annat sätt.

Vad man ska lägga i gurkor att koka , för att göra dem fasta? En ingrediens påverkar deras kvalitet avsevärt

Kokning är en process som hjälper till att bevara maten längre. Det gör att vi kan njuta av smaken på grönsaker i flera månader. Dra nytta av säsongen med små gurkor och förbered dina konserver för vintern. Glöm inte körsbärsbladen innan du börjar konservera dina gurkor. De är den hemliga ingrediensen i min svärmors pickles. De förhöjer inte bara smaken, utan hjälper också till att bevara dem bättre. Ingredienser du behöver:

  • 5 kg finhackade gurkor,
  • 5 liter vatten,
  • 5 matskedar bergsalt (ej joderat),
  • 10 vitlöksklyftor,
  • 3 hackade rötter och 5 pepparrotsblad,
  • 10 körsbärsblad,
  • 5 dillkvistar med gräslök,
  • pepparkulor.

TIPS! Förbered marinaden i god tid så att den hinner svalna. Koka upp en kastrull med vatten, lös upp saltet i det och ställ åt sidan.

Tvätta gurkorna noggrant, rengör och torka dem på en pappershandduk. Förbered 10 brända kvartsburkar. Lägg i ett körsbärsblad, ett halvt pepparrotsblad, lite dill, några bitar pepparrotsrot, 2-3 pepparkorn och en vitlöksklyfta i varje burk. Lägg sedan gurkorna tätt i dem och häll över dem så att grönsakerna täcks. Stäng burkarna och låt dem stå på köksbänken i några dagar. Efter denna tid tar du dem till en mörk, sval plats, till exempel källaren.

Vad ska man göra med vattnet från kokta gurkor? Var noga med att använda den i köket

Många häller ut vattnet från kokta gurkor efter kokning och utnyttjar inte de fördelar det innehåller. Detta är ett stort misstag, eftersom picklevatten innehåller många värdefulla vitaminer och mineraler, förutom att det har en stor effekt på matsmältningen eller ämnesomsättningen. Om du inte kan dricka det direkt ur glaset, låt det bli basen i soppan. Det kan berika smaken av sur soppa, kålsoppa eller gurksoppa. Du kan också använda den för att höja tofu, göra hemlagat bröd eller marinera kött.

Relaterade artiklar:

Ett gammalt recept på gurkor från min mormor. Tack vare en förändring i proportionerna är de skarpa och fulla av smak

Jag planterar bara gurkor med den japanska metoden. De har stålrötter och växer 3 veckor snabbare